Beantwoord

Misleiding wat betreft korting op zonnepanelen

  • 25 May 2020
  • 7 reacties
  • 958 Bekeken

Alvorens mee te gaan doen aan de collectieve aankoop zonnepanelen hadden wij al offertes opgevraagd bij meerdere leveranciers . Dit om naast die van de winnaar te leggen van de leveranciers die zich daarvoor hadden ingeschreven bij Vereniging Eigen Huis. De winnaar in ons gebied was Enie.nl. Uit de aanbieding blijkt uiteindelijk dat er van korting al helemaal geen sprake kan zijn omdat de andere aanbieders met soortgelijke zonnepanelen nagenoeg op dezelfde aanbiedingsprijs zaten als Enie.nl En hoezo dan korting van om en nabij de 24%. Enie wilde hier verder niet op ingaan.

icon

Beste antwoord door Anne 1 June 2020, 17:32

Bekijk origineel

7 reacties

Reputatie 4

Beste kor

Wat jij constateert heb ik ook al meerder keren mee gemaakt , onder andere met vloerisolatie , waar de aan bevolen firma door de VEH 10 % korting geef , vervolgens bij de isolatie specialist ook een zelfde offerte laten maken deze was 800 euro goedkoper zonder korting dus deze heeft het gedaan voor mij , en wat denk je van de collectieve inkoop energie via de VEH , hier geldt het zelfde verhaal kijk bij een energie vergelijker op internet en je zal in 90% van de gevallen hier een betere deal vinden , daarom kan ik niet genoeg zeggen vaar niet blind op de door de vereniging aan geboden diensten want met een beetje moeite krijg je bijna altijd een betere of goedkopere deal , het is een vereniging voor huis eigenaren geweest bij de oprichting maar is inmiddels wel een soort van commerciële instelling geworden die op allerlei  manieren geld moet verdienen (betaalde diensten ,commissie,  bonus , percentage enz voor elk aan gebrachte klant) om alles te kunnen betalen , waardoor de leden niet meer op de eerste plaats komen want via ons lidmaatschap komt er niet genoeg geld binnen , op zich niet erg allemaal alleen men zou hier veel opener over moeten zijn en zich niet alleen voor doen als of alleen de belangen van de leden voor op staan .

Mvg

Zo is het inderdaad wat je zegt. Ze zijn er meer voor zichzelf en je kunt zoals ik al zei vaak ergens anders goedkoper uit zijn

Reputatie 7
Badge +2

De afdeling marketing en sales bij VEH lijken idd goed hun werk te doen :)
Zo eindigen de artikelen in het magazine bijna steevast met een verwijzing naar een aangeboden dienst.

Anderzijds zijn de aangeboden diensten bijna altijd wel relevant voor een huiseigenaar
en worden vaak ook concurrerend aangeboden.

Ik heb zelf nog nooit gebruik gemaakt van een collectieve inkoop actie.
Maar een voordeel om dat wel te doen is dat je juist niet zelf het offerte proces zelf hoeft te doen en weet dat je (zeer waarschijnlijk) fatsoenlijk spul op je dak krijgt voor een goede prijs. En bij de VEH aan de lijn kunt gaan hangen mocht er ooit iets mis zijn en je er met de leverancier niet uit komt.

Mij viel trouwens op dat er 280Wp ‘blauwe’ zonnepanelen werden aangeboden,
dat verbaasde mij dan weer wel.
 

Reputatie 6
Badge +1

Ik heb dan ook via VEH mijn panelen gekocht. Goedkoper was denk ik wel te vinden. VEH gaat niet met iedere zonnepanelen cowboy in zee. Daar worden wel degelijk eisen aan gesteld. Dat er dan firma's zijn die nog goedkoper zijn is dan niet te voorkomen.

Achteraf gezien had ik liever met een plaatselijke leverancier in zee gegaan. Ook kwalitatief goed en nog meer kans dat problemen snel en goedkoper opgelost worden.

Reputatie 4

Ook ik heb via VEH mijn zonnepanelen in jan 2019 laten installeren. Destijds was de aanbieding echt beter dan wat ik op de markt kon vinden. Daarnaast heb ik last gehad van meerdere keren een lekkage (het bleek uiteindelijk te komen door gebruik verkeerde haken, in combinatie met vrij zachte dakpannen) en dat is goed opgelost door uiteindelijk alles weer te verwijderen en opnieuw te plaatsen (een jaar later pas, maar toch). Maar het voelde wel fijn om VEH erachter te hebben staan (slechts 1x mee hoeven te bellen), en gaf me ook zekerheid dat het probleem werd opgelost.

Wij denken erover zonnepanelen te gaan plaatsen, maar ik wilde ook mijn hypotheek verhogen en heb dus daarvoorgeprobeerd gebruik te maken van de notaris en taxatie voordelen van veh.

Dan wordt je zomaar een notaris toegewezen bij jou in de buurt, of beter gezegd je keuze wordt heel erg beperkt,  mbt. Taxatie mag je eerst gaan betalen  voor je ook maar weet wie er bij je komt taxeren. Werkt via NTI meen ik in Arnhem. 

Dat vindt een erg vervelende gang van zaken en dan is de besparing in totaal iets van 150 euro. 

Ik heb daar dus alles teruggedraaid. Ik zoek liever mijn eigen partners hiervoor en ala me dat 150 euro meer kost so be it.

Nu heb ik me wat ingelezen in zonnepanelen en krijg ook daar gelijksoortige reacties te lezen, de korting is echt niet zoals zij propageren blijkbaar. 

Ik zal dus ook geen gebruik maken van de kortingen die ik zogenaamd via veh kan krijgen maar gewoon afgaan op de offertes die ik zelf aan zal vragen bij bedrijven die in mij  omgeving hun werk goed en goedkoop hebben afgeleverd.

De enige goede tip die ik ooit heb gehad was het aanvragen van een energielabel voor 7 euro wat nu inmiddels dik over de 300 kost.

Ik ga mijn lidmaatschap niet opzeggen want er zijn best goede tips, echter zijn de zogenaamde aanbiedingen en kortingen van een heel ander niveau,

 

 

 

Reputatie 1

Beste community, er is blijkbaar enige verwarring over de korting die wij verkrijgen via onze Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Het is inderdaad zo dat wij vooraf een strenge selectie voeren en eisen hebben inzake kwaliteit van de dienstverlening, garantie, nazorg en dergelijke. Dit is natuurlijk om het consumentenbelang te dienen. Daarnaast verkrijgen wij een inkoopkorting vanwege het collectieve karakter. Om het kortingspercentage van bijvoorbeeld  22 - 24% uit te rekenen, gebruiken wij de gemiddelde installatiekosten van een vergelijkbare installatie zoals halfjaarlijks wordt onderzocht en vastgesteld door MilieuCentraal. Op basis van die gemiddelde prijs rekenen we uit hoeveel % ons aanbod lager uitvalt. Dat er partijen zijn die het nog goedkoper kunnen aanbieden zal ongetwijfeld kloppen. Maar bij een installatie van VEH kun je na 10 jaar, zelfs als de installateur allang niet meer bestaat, nog steeds aankloppen voor service en ondersteuning. En juist omdat wij zo zorgvuldig het voortraject en selectie organiseren, ontzorgen wij de deelnemers bij het maken van hun keuze voor een gedegen installateur, fabrikant en product. Daarbij geven onze medewerkers en aangesloten installateur adviezen in het voordeel van de consument, niet van de installateur zelf. In de markt zien we het onnodig aanbieden van een parallel systeem veel voorbij komen. Of zelfs het aanbieden van een PV-systeem op een ongeschikt dak met een terugverdientermijn van 14 jaar (praktijkvoorbeeld die we vandaag binnenkregen). Of vorige week:  12 parallel geschakelde panelen voor 17.540 euro. We zien kortom dat nog altijd voorbeelden genoeg waarbij niet de consument centraal staat. De zekerheid van betrouwbaar advies is wenselijk omdat daarmee het consumentenbelang is gediend. Via onze actie is die gegarandeerd. 

 

Wat betreft de Collectieve Inkoop Energie, we zien dat ons aanbod vaak ronduit scherp is te noemen. Nog lagere tarieven zijn vast mogelijk via voornoemde energievergelijkers, zoals jullie melden. Bij tijden van tegenslag, zoals nu, zien we met inmiddels 6 of 7  faillissementen in de energiemarkt echter wel duidelijk de gevolgen van (te) lage tarieven en de financiële nadelen voor de consument.  VEH was de eerste die een Collectieve Inkoop Energie ging organiseren na het vrijgeven van de energiemarkt. Nog voordat de energievergelijkers kwamen. Onze methodiek is nog altijd: controle van de solvabiliteit, goede service en betrouwbaarheid van de energiemaatschappij staan voorop en daarna een goede prijs. De levering van groene energie is inmiddels ook een vereiste geworden. Wanneer je overstapt buiten onze actie om, kies dan altijd voor een solvabel (financieel stabiel) energiebedrijf en controleer goed je voorstel. Is je verbruik goed ingeschat? Klopt hierdoor het voorgehouden maandtermijn? 

 

 

Reageer