U bedoelt de vaste teruggave energiebelasting? Anders komt u niet aan de jaarlijkse besparing van € 4 miljard. Deze bedraagt dit jaar € 630,- en overtreft verre de terugleverheffing die alleen nog Vandebron en Budget Energie hebben ingevoerd.
Sommige hebben maar 3 of 4 panelen. Die dan soms ook nog vaak in de schaduw liggen. Anderen soms wel 30 panelen. Hoe lost u dat verschil dan op.
Oók met salderingsregeling zullen er thuisbatterijen kunnen komen. Want met nog meer zonnepanelen gaan de omvormers uitvallen en is een thuisbatterij dus sneller interessant.
Inderdaad bedoel ik de teruggave energiebelasting. Deze wordt per aansluiting teruggeven dus ook aan alle bedrijven grote bedrijven hebben meerdere aansluitingen.
Verder moeten we terug naar energie leveranciers die ook stroom opwekken waardoor TenneT het heel goed kan reguleren. Dan zal er nooit een overschot of een tekort aan stroom zijn.
Tennet regelt wel de stroomregeling op het net en geeft dat aan de goedkoopste bieders. Zowel het leveren van extra stroom als het afregelen. Als een partij minder stroom levert dan dat die daar een dag van te voren voor betaald is (planning) betaalt die partij dat. De overige kosten worden verrekend in onze vaste leveringskosten.
Tennet zelf zal niet voor de stroom productie kunnen zorgen. Laat dat bijvoorbeeld over aan een glastuinder met een warmtekrachtkoppeling. Tennet plaatst nu wel grote batterijen, maar dat is om hele korte spanningsdips op te kunnen vangen (deze moeten dus, ook bij een hoge prijs, dus zolang mogelijk vol blijven staan).
https://www.tennet.eu/nl/over-tennet. Open deze link waar TenneT vertelt wat hun functie is.