Beantwoord

Airco krijgt woonkamer niet warm

  • 15 August 2023
  • 4 reacties
  • 170 Bekeken

Hallo, wij hebben vorig najaar een mitsubishi 3,5 kw heavy duty in de woonkamer laten plaatsen. Aangeschaft voor voornamelijk verwarmen, om zo gas te kunnen verminderen. De vorm van de woonkamer is een U. 9m lang 6 breed. Hebben de airco boven de deur van de bijkeuken laten hangen, zodat de lelijke leidingen niet zichtbaar zouden zijn. Volgens de installateur zou dat geen enkel probleem zijn. Alleen als het onder de -5 zou komen zouden we voorin het wellicht niet volledig warm krijgen, maar wij hebben slimme thermostaat knoppen, dus die in de hoek aan en klaar.
Helaas bleek deze winter dat wij het überhaupt voorin niet wamer dan 18 krijgen. Ook voor de 2de bocht zeg maar.

Airco op 27 volgas. Lamellen naar beneden en volledig woonkamer in. En ja dan herrie,keuken bloedheet maar voorin kou. Installateur gebeld dat dit niet onze verwachting is. Hij kwam, op relatief warme dag dan lukt het wel, maar alleen volgas en dus hoog verbruik en veel herrie. Mitsubishi genomen ook op zijn aan raden, omdat die op lage of automatisch stand zeer stil is. Mijn idee was dat airco niet op juiste plek hangt, dat hij de hoek om moet, zodat hij meer uitblaas ruimte heeft. Nu kwam hij met verhaal ja u kamer is ook niet te doen. Schaf maar een 2de aan. Slecht advies nadat er al 1 hangt lijkt mij. Ik wil ook geen 2de want die zou dan op de zij buitenmuur moeten in de andere uithoek van de kamer en daar staat oa de bank en je wil die hitte stroom toch echt niet in je nek.

Wij zijn van mening dat advies te wensen heeft overgelaten. Unit had daar niet geplaatst moeten worden en dus leidingen op de koop toe moeten nemen.

Optie 1. 2 meter naar rechts, kan niet glazen pui. Optie 2. Naar links de bocht om zodat hij meer uitvalruimte heeft. Optie 3. Tegenover de gangdeur. Optie 4?

 

Het betreft een hoekhuis uit 1974. Hr++ glas, vloer en gevelisolatie. 


Kan iemand van jullie ons enig advies geven? Wat raden jullie aan?
Alvast bedankt voor jullie reacties.

 

icon

Beste antwoord door darkfiber 15 August 2023, 21:31

Bekijk origineel

4 reacties

Reputatie 4

het is wel heel duidelijk dat dit nooit goed gaat werken voor de hele benedenverdieping. Ik zou bijna zeggen plaats ‘m op de plek waar je de foto hebt genomen, maar of dat kan? Hij moet z’n luchtstroom kwijt kunnen naar alle hoeken, maar of dat met 1 airco gaat…? Veel slechter dan nu kan bijna niet.

Reputatie 7
Badge +1

@D.C.S  Als ik met de commentaren op tweakers vergelijk heb ik hier in zekere zin een déjà  vu.

Of hier andere/betere adviezen gegeven worden? Ik ben benieuwd.

@darkfiber wil meningen horen en inderdaad zoals in bericht, waren wij er al overuigd dat onze erkende installateur ons verkeerd heeft ingelicht met als gevolgd een airco die naar behoren werkt. Wij zijn geen specialisten en zijn daarom  via verschillende kanalen advies aan het inwinnen zodat wij de installateur kunnen bewegen om tot een juiste oplossing te komen. Duidelijk verplaatsen. Voor ons fijn om van iedereen hier en op tweakers te lezen dat ons vermoeden klopt en dat de installateur ons anders had moete inlichten. Je wil liever geen kabels, ik hang hem daar niet op of je gaat er  ermee akkoord dat hij niet gaat doen waar je hem voor aanschaft, verwarmen. Dat is helaas niet gezegd, dan hadden wij gelijk voor de goten gegaan, dit was win win, geen goten maar wel een airco die zou verwarmen tot -5.

Reputatie 7
Badge +2

Ik ben het met @EmielS eens, boven het hoofd van de fotograaf is wrs de beste plek.

Dan kan hij rechtuit de woonkamer bij de tv in blazen en indien gewenst naar rechts richting de eetkamer.

 

Ik zou ook Mitsubishi eens vragen of zij vinden dat dit een goed advies was van een door hen erkende installateur. Want dat iemand die heeft geadviseerd vind ik wel een gotspe.

 

Suboptimaal zou je ook nog kunnen denken aan de houtkachel vervangen voor een pallet kachel?

 

Anne

Reageer