Vraag

decentrale wtw

  • 28 February 2021
  • 1 reactie
  • 161 Bekeken

Reputatie 4

is een goedkope decentrale wtw instalatie zoals de https://www.ventilatieshop.com/awenta-hrv-100-p-compacte-warmte-terugwin-ventilator-standen-50-m3-h-slechts-36-db/?sqr=WTW& wat of moet je hier niet aan beginnen , wil hem in de woonkamer plaatsen maar vraag mij ook af hoe het zit met het condens dat toch onstaat in het apparaat bij koude buiten ,koude warme luchtstroom heen en weer door de wtw, en bij vorst het bevriezen daar van , of zit ik er helemaal naast ?


1 reactie

Reputatie 5
Badge +1

Even naar het werkingsprincipe gekeken. De uit de woning afgezogen lucht verwarmt een aluminium filter. Na 60 sec wisselt de ventilatie richting, en wordt er koude bitenlucht aangezogen door dit ‘verwarmde'-filter. En deze wisseling van afzuigen, terug blazen wisselt elke 60 seconde. Gezien de beperkte warmte die in het aluminium filter opgeslagen kan worden, zal er weing rendement uit te halen zijn.

Wij hebben (zelf gebouwd uit aluminium gaskachelbuizen) zo ‘iets’ om de warmte van de afzuigkap in de keuken terug te winnen. Dit met een dubbelwandige buis. Door de dubbele buiten wand gaat de ‘warme’ lucht van de afzuiger naar buiten. Door de binnenbuis komt er (onderweg) opgewarmde lucht weer de keuken in.

Zelfde systeem als de ‘Concentrische’  CV ketel dakdoorvoer, alleen gaat daar gaat de afvoer door de binnenhuis, de aanzuiging door de buitenmantel.

Eerlijk gezegd, het resultaat is minimaal ! !

Reageer