Nieuwe SEEH Subsidie

  • 2 september 2019
  • 2 reacties
  • 133 Bekeken

Reputatie 4
Badge
Er is sinds 15 August een nieuwe subsidie pot voor woning eigenaren om subsidie te krijgen op het plaatsen van extra isolatie op bestaande woningen. Waarbij je tot 20% op de aanschaf waarde als subsidie kan krijgen. Het lijkt er op dat dit een aanvulling is op een de subsidie pot die reeds al bestond maar leeg was. Het grote nadeel is alleen dat het geld voor werkzaamheden die na 15 august 2019 zijn gedaan terwijl de regeling van de pot al sinds 2016 loopt. Dus heb eerder dit jaar de werkzaamheden laten uitvoeren was op dat moment de pot leeg maar zou in principe wel recht heb op de subsidie nu is de pot weer aangevuld en heb je in een keer geen recht hebben.

Het is ook niet mogelijk om de oude voorwaarde terug te vinden maar van wat ik mij kan herinneren van wat ik vorig jaar heb uitgezocht lijkt het de zelfde subsidie te zijn.

2 reacties

Reputatie 3
Badge +2
Wat is nu precies je vraag, @Dylan? Wil je weten of je met terugwerkende kracht alsnog de subsidie kunt krijgen nu dat de pot weer is aangevuld?
Reputatie 4
Badge
Vind het gewoon jammer van de overheid dat ze niet een duidelijk beleid voeren. Eerst subsidie om verduurzaming aan te jagen dan raakt de pot leeg wordt er niet echt actie op ondernomen of de regeling stop gezet.

Om vervolgens in het laatste kwart van het jaar de pot weer aan te vullen met voorwaarde die vanaf dan gelden, waarmee je de mensen die de periode daarvoor verduurzaamd hebben in de kou worden gezet. Als dit bijvoorbeeld bekend was geweest van te voren had ik de werkzaamheden een paar maanden uitgesteld en scheelt toch al gouw 4000 euro op het totaal bedrag.

De eerste versie van de SEEH(2016) werd met meer dan een jaar terugwerkende kracht in gediend.
Deze versie word helemaal niet terug werkend ingevoerd er word alleen maar rekening me gehouden dat overheids instantie blijkbaar niet met duidelijk kunnen communiceren het volk dus vanaf 15 augustus geld de subsidie en vanaf 2 september kan die aangevraagd worden.

Vind het ook jammer van VEH hier niks over vermeld of aan heeft gegeven, ik snap dat jullie natuurlijk blij zijn dat de pot weer aangevuld maar snap niet dat er niet aangedrongen is op het invoeren met terugwerkende kracht.

Reageer