Poll

Poll van de week: Met welk materiaal heb jij de vloer geïsoleerd?

  • 18 April 2019
  • 12 reacties
  • 2348 Bekeken
Poll van de week: Met welk materiaal heb jij de vloer geïsoleerd?
Reputatie 4
Badge +3
Op de Eigen Huis Community worden veel vragen gesteld over het isoleren van je vloer. Tijd dus voor een nieuwe poll. Met welk materiaal hebben jullie de vloer geïsoleerd? Laat ook vooral in de reacties weten hoe dit proces voor jou verlopen is en (als je dit wilt delen) wat het gekost heeft. Ook als de optie die jij hebt gebruikt er niet tussen staat, laat dit dan weten in de reacties. Leuk als jullie hieraan meedoen! Ik ben benieuwd naar de resultaten.

Mijn vloer is geïsoleerd met


12 reacties

Aangezien bij ons het huis geheel onderkelderd is en op de begane grond voorzien van vloerverwarming hebben wij 80mm PIR platen tegen het plafond in de kelder bevestigd.
Zelf gedaan, totale kosten ruwweg €1100 voor 60 m2
Reputatie 3
Bij de nieuwbouw in 2001,
Geïsoleerde (polystyreen (EPS)) Kanaalplaat vloer, uitgevlakt,
vervolgens 5 cm polystyreen (EPS) platen met noppen voor de lage temp vloerverwarming
en afgewerkt met cementvloer.
Reputatie 1
Ik woon in een houtskeletbouw woning van 1988. De vloer is geisoleerd, maar de kruipruimte is vochtig. Ik overweeg chips te laten storten. WAt zijn jullier ervaringen? word de vloer daar ook warmer van? Ik heb een tegelvloer met vloerverwarming erin.
Reputatie 3
  • Eef Ik woon in een houtskeletbouw woning van 1988. De vloer is geïsoleerd, maar de kruipruimte is vochtig.
Als je vloer onder de vloerverwarming is geïsoleerd wordt die er zeker niet warmer van.
Wel zou je de vocht huishouding kunnen beïnvloeden.

Volgens mij zijn 2 dingen belangrijk;
1e Wat voor materiaal is de onderkant van de vloer in de kruipruimte.
2e Hoe is je ventilatie onder de vloer. (niet te verwarren met de ventilatie van de spouw, de open staande voegen rond het huis)

Bij mij is de onderkant van piepschuim, als ik de ventilatie roosters dicht maak (één winter geprobeerd) hangt er binnen de kortste keren een gordijn van druppen aan de onderkant, van het vocht uit de bodem zandlaag.
Bij piepschuim is dat niet erg maar voor een houten vloer funest. (schimmels, zwam en rot).
Dit geeft dus duidelijk aan dat het bepalen van de oorzaak belangrijker is dan het bestrijden van de gevolgen.
De ruimte onder de vloer is ook belangrijk, om te bepalen wat je kunt doen.
Isolatie bedrijven stellen eisen aan de minimale werkhoogte tussen bodem en vloer.
oplossing;
1e Bij optrekkend vocht uit de bodem zou je deze kunnen egaliseren en er een zeil (b.v. Landbouwplastic over de bodem leggen tegen het optrekken van het vocht.

Als je een klein beetje water, of af en toe water onder de vloer hebt.
2e Blies men voorheen ook wel schelpen onder de vloer, later is men overgestapt op chips.
Chips (wat eigenlijk van oorsprong gewoon verpakking materiaal is) heeft het voordeel van een zelf uitvlakkende werking bij af en toe water onder de vloer.
Als je chips overweegt moet je wat meer ruimte hebben, laagdikte ± 30 Cm.
Het wordt ook aangeboden in zakken van 500 Lit. om het zelf te doen.
Als je een mangat in de vloer hebt kun je de zakken er in laten en vanuit de verste hoek leegschudden.
Met een eind pvc elektra buis ±1,5 mtr. ga je er vervolgens in een waaier vorm doorheen om het uit te vlakken.
Makkelijk zelf te doen, en scheelt veel in de kosten ten opzichte van een isolatie bedrijf.
Even googelen op Drowa.nl of europresto.nl/product/flo-pak-opvulchips-500
Reputatie 4
Badge +3
Leuk om jullie reacties te lezen! Bedankt. 🙂
Hier bij verbouwing jaren 50-huis vlak voor ik erin trok (8,5 jaar geleden) de houten balken eruit gehaald, bouwpuin dat nog in kruipruimte lag eruit gehaald en betonnen balken/broodjes vloer gelegd. Zou ik niet doen als in al IN het huis gewoond had want ingrijpende operatie. Meteen (water) vloerverwarming op hele BG aangelegd. Huis staat op volle zandgrond en kruipruimte was en is droog. Ventileren gaat via roosters. Kosten weet ik niet meer maar aangenaam in huis.
Reputatie 4
Badge +3
Bedankt voor je reactie, @mamboe29! Welkom op de community. 🙂

Hoi, hierbij een kleine beschrijving van mijn succesvolle isolatie.

 

Huis uit 1979, +/-40m2 vloer oppervlakte, betonnen broodjes van 50cm breed met een smal kruipruimteluik. Zandgrond maar 250m van de IJssel vandaan op de rand van het veluwemassief.

Vocht: de kruipruimte is droog dus een makkie. Omdat ik geen ervaring had met het grondwaterpeil bij hoogwater heb ik een op maat gemaakt stevig zeil bij Tonzon gekocht voor het geval dat. Qua vocht waarschijnlijk onnodig maar een mooi schoon werkoppervlak om over te kruipen voor de volgende stappen. Aanrader! Kosten: 100 euro

Isolatiemateriaal: de grootte van het kruipruimteluik bepaalde het materiaal. Het werden glaswol platen van 1.35m lang en 60cm breed. Deze heb ik naar 50-55cm breed gezaagd om ze vervolgens met 6 plakpennen per plaat aan de zijkant van de broodjes te plakken. De restjes heb ik voor kieren gebruikt of in de ruimte tussen glaswol plaat en holle ruimte van betonnen broodje gestopt. Kosten glaswol 275 euro

Overig materiaal: 4 bussen Bison High Tack 50 euro en 300 plakpennen 75 euro en een glaswolzaag. 

Totaal: 500 euro aan materialen, heel wat uurtjes lezen om internet om een goede afweging te maken en evenveel uurtjes onder de vloer. Geen last van jeuk door glaswol vanwege goede bescherming.

Van geen vloerisolatie naar een Rd van 4. Maar meten is weten dus:

Gasbesparing gecorrigeerd met gewogen graaddagen: 20%. In 5 jaar heb ik de investering terugverdiend. Het valt mij wel tegen dat de vloer gevoelsmatig koud blijft. Dit komt doordat ik enkel stook tussen 16:00 en 22:00. Daarbuiten slaap ik of ben ik aan het werk en staat de kachel op 15 graden. Dat is dus ook de temperatuur van de vloer en die hoeveelheid beton warmt niet zo snel op. 

 

 

Ik heb al weer enkele jaren geleden mijn vloer aan de onderzijde vanuit de kruipruimte geisoleerd met b keus PIR platen met een dikte van 8 cm. Ik heb daarvoor platen gebruikt met sponning. Die sluiten de naden mooi af. Randen bij de muren afgedicht met PUR schuim. Totaal oppervlak ca 55 m2, kosten ca 1000 euro all in. Was een hele klus, maar wel veel voldoening. Gasverbruik is flink gedaald en comfort is verbeterd.

 

Voor dat ik begon met het aanbrengen van de PIR platen heb ik een dikke folie op de bodem van de kruipruimte gelegd. Binnen enkele dagen was de kruipruimte kurkdroog en kon ik zonder zelf kleddernat en koud te worden de PIR platen tegen de onderkant van de bg grond vloer monteren.

 

De begane vloer bestaat uit vlakke betonnen holle elementen. Platen heb ik met isolatiepluggen op de elementen vast gezet (gaten rond 8 mm boren, plug plaatsen en kunststof pin in de plug slaan. De plug zet zich dan vast. Werkte prima. En de platen blijven ook na al die jaren nog prima hangen.

Reputatie 4

Vandaag mijn vloer laten isoleren met pur door de isolatie specialist , ben erg tevreden over dit bedrijf ,na meerdere offertes te hebben laten maken en onderzoek op internet naar ervaringen van andere met de vloerisolatie bedrijven kwam deze er als een van de beste uit , prijs was veel lager dan de door VEH aan bevolen firma zelfs met de leden korting,isolatie specialist brengen standaard dikte van 8 cm aan terwijl bij andere dit maar 6 cm is , 8 is extra betalen , bij deze firma , broodjes vloer plus 10 % extra vierkante meters ,enz , aardig verdien model , dus niet blindelings in zee gaan met een door de VEH aanbevolen bedrijf

 

 

 

 

 

 

Reputatie 4
Badge +3

Vandaag mijn vloer laten isoleren met pur door de isolatie specialist , ben erg tevreden over dit bedrijf ,na meerdere offertes te hebben laten maken en onderzoek op internet naar ervaringen van andere met de vloerisolatie bedrijven kwam deze er als een van de beste uit , prijs was veel lager dan de door VEH aan bevolen firma zelfs met de leden korting,isolatie specialist brengen standaard dikte van 8 cm aan terwijl bij andere dit maar 6 cm is , 8 is extra betalen , bij deze firma , broodjes vloer plus 10 % extra vierkante meters ,enz , aardig verdien model , dus niet blindelings in zee gaan met een door de VEH aanbevolen bedrijf

 

Goed dat je dit deelt, @GerL! Wat viel je tegen aan de firma die door VEH werd aanbevolen? Was dit puur prijstechnisch? Ik hoor graag van je! 

Reputatie 4

Het op kloppen van de m² van 42 m² vloer eindigen op 60 m² om te berekenen , en dan standaard beginnen met 6 cm , terwijl dit niet dik genoeg is voor subsidie  , dan moet je naar 8 cm minimaal maar dan stijg de m² prijs , en ben je de subsidie  al weer kwijt aan de prijs stijging  , terwijl andere bedrijven standaard beginnen met 8 cm  en deze m² prijs onder die van hun 6 cm ligt

Mvg

Reageer