CVI, leden van VEH, doe het niet!!

  • 3 January 2024
  • 5 reacties
  • 266 Bekeken

  • Nieuwe deelnemer
  • 0 reacties

In januari 2023 een CV op Inductie zgn; CVI laten plaatsen door het bedrijf; ineendagvanhetgas.nl. Onze ervaringen vanaf dag 1 zijn verschrikkelijk! Naast het lawaai van ver boven de 30db (norm bouwbesluit) soms wel 50db was het verbruik van electra ongekend hoog! Op de website van huisenergieneutraalmaken.nl staat een perfecte beschrijving van het niet werken van de CVI en dat het riekt naar bedrog! 

Graag willen wij jullie als leden behoeden en schaf GEEN CVI aan! Het heeft ons ruim een jaar geduurd om een deel van ons geld terug te krijgen. Hierbij zijn de medewerkers van ineendagvanhetgas.nl totaal niet meewerkend, brutaal en was door tussenkomst van de deurwaarder het mogelijk om een klein deel van ons geld terug te krijgen. 

Dus nogmaals laat de CVI staan, het zijn fabels die zij verkopen!!  


5 reacties

Reputatie 7
Badge +1

@Miked  Je bent waarschijnlijk een van de weinigen die een CVI ketel hadden aangeschaft,
wat trouwens nu al (wettelijk - EU-regelgeving?) niet meer mag voor centrale verwarming
vanwege de duurste en meest onrendabele manier van verwarmen die er, volgens mij, is.

Zie ook de discussie hier op de community van meer! dan een jaar geleden (mei 2022):

Cv-inductie: alternatief voor warmtepompen?

 

De CVI ketel past in die zin prima in de rij van de “ionisatie ketel” en de historische? Hardenbergse Blauwe doos.

Reputatie 6
Badge +1

Alle COP1 verwarmingsapparaten moet je mijden. Zeker als je er je hele woning mee wilt verwarmen.

Vreemd is dat zo'n CVI ketel geluid moet maken. Dat moet toch haast wel iets zijn wat bewust geluid maakt, om de consument om de tuin te leiden.  Geluid om met moeilijke termen een procedé uit  te leggen.

Over de COP factor praat men dan niet, maar je moet wel extra dikke kabels aanleggen met een wat zwaardere aansluiting.

Reputatie 7
Badge +3

Neem contact op met de juridische afdeling van de VEH.

De ‘innovatieve’ inductieketel komt immers precies het zelfde neer als een elektrische (weerstandsketel). Voor het rendement is er dus niets innovatief aan.

Nu kijk ik naar de site van www.ineendagvanhetgasaf.nl en zeggen ze dus niet (valselijk) dat de inductieketel een hoger rendement zou hebben dan een elektrische weerstandsketel. (Er wordt niets gezegd over het rendement). Heel simpel. Alle elektrische één op één verwarming heeft een rendement van 100 % (wet van behoud van energie).

Alleen infrarood panelen hebben uiteraard ook een COP van 1, maar door de directe stralingswarmte is de behaaglijkheidstemperatuur zo'n 3 graden hoger. Maar dan is het positief effect van plaatselijk verwarmen minder bij meerpersoons huishoudens.

Ook is een elektrische cv-ketel in strijd met het bouwbesluit artikel 6.55.  Eén op één elektrisch verwarmen geeft immers een zware belasting van het elektriciteitsnet.

 

Meldpunt misleidende reclame elektrische verwarming. | Community - Vereniging Eigen Huis

 

 

Reputatie 7
Badge +3

@Miked  Je bent waarschijnlijk een van de weinigen die een CVI ketel hadden aangeschaft,
wat trouwens nu al (wettelijk - EU-regelgeving?) niet meer mag voor centrale verwarming
vanwege de duurste en meest onrendabele manier van verwarmen die er, volgens mij, is.

 

Iets innovatief noemen terwijl het het zelfde doet als een gewone elektrische ketel is oplichting.

Reputatie 7
Badge +3

‘De inductie CV is 100% elektrisch, maar niet vergelijkbaar met een elektrische boiler of elektrische verwarming. Zo bespaart de CVi  tot 30% op de warmtevraag doordat het aangevoerde water wordt voorverwarmd. De slimme regeltechniek zorgt ervoor dat de warmte uit het inductiecircuit hiervoor wordt hergebruikt.’

Er wordt vanalles verzonnen. Gaat van een gas- of weerstands-elektrische ketel de warmte in het retourwater dan wel verloren 😖 Inductie is en blijft elektrisch met een rendement van 100 % en www.ineendagvanhetgasaf.nl is en blijft een oplichter.

Reageer