Skip to main content

Hoeveel wordt uitgekeerd bij een opstalverzekering voor keuken, badkamer, stuckwerk ect?
Ik heb een appartement en het bestuur van de VvE is van plan om een nieuwe VvE verzekering af te sluiten. In de VvE vergadering moet ik daar over stemmen. Er is nu een kans dat mijn appartement door de opstalverzekering van de VvE niet goed verzekerd is omdat ik beduidend duurdere keuken, badkamer en vloeren heb dan de andere appartementen. Dat laatste is nu hopelijk geen probleem want dat heb ik zelf bij verzekerd via mijn inboedelverzekering. Echter er komt nu de vraag hoeveel wordt er door de VvE opstal-verzekering uitgekeerd voor badkamer, keuken en vloeren indien alle appartementen afbranden?  Is hier een algemeen geldende norm/afspraak voor of verschild dit per verzekering?  Als ik weet hoeveel de ik uitgekeerd krijg weet ik ook hoeveel ik moet bijverzekeren. Vraag 1: Waarvoor moet ik mij eventueel bijverzekeren keukenkasten, keukenapparatuur, keuken tegels (vloer, muur), bad, douche, wastafel tegels in badkamer, wc, tegels in wc, cv-installatie, zonwering ect ect. 

Vraag 2: Is er een vuistregel voor wat men in een opstalverzekering uitkeert voor bovenstaande zaken. 

   

Wat de verzekeraar uitkeert voor de keuken/badkamer/vloeren in de privé appartementen (het eigenarenbelang) verschilt per polis en verzekeraar. Het is daarom altijd belangrijk het eigenarenbelang zelf mee te verzekeren in je privé inboedelverzekering.

Dus als antwoord op je vragen: 

Vraag 1: Dit is afhankelijk van de waarde van de aanpassingen die je hebt gedaan;

Vraag 2: Dit is afhankelijk van de polis die de VvE heeft afgesloten en wat met de verzekeraar is afgesproken.


Ik weet bijna zeker dat het geen kwestie van bijverzekeren is. Je verzekert de woningverbetering (Eigenaar belang) als totaal.

 Dus gewoon de nieuwprijs voor de spullen optellen en dat moet verzekerd worden onder eigenaars belang als de vve verzekering dat niet dekt of niet voldoende dekt.

Wat de verzekering precies uitkeert wordt bepaald door de schade expert die ze in inschakelen. Voor opstal is dat bijna altijd nieuw waarde hoewel tegenwoordig soms ook de term ‘nieuw voor oud’ wordt gebruikt. Dan wordt er iets rekening gehouden met afschrijving.

Het is in ieder geval raadzaam.de facturen van de woningverbetering goed te bewarenen.

 


Reageer