Skip to main content

Binnen ons appartementencomplex worden een aantal woningen verhuurd door een woningbouwcorporatie.

Onlangs constateerden wij dat er, door huurders, sleutelkluisjes zijn geplaatst. De kluisjes zijn bevestigd bij de ingang van ons complex maar ook op de galerij.  Er is nooit overleg geweest met het bestuur. 

Volgens de akte van splitsing (1992) mag er zonder toestemming niets bevestigd worden aan de buitengevel, zonder toestemming van de VvE.

Mijn vraag is: hoe gaan andere VvE's om met het plaatsen van sleutelkluisjes.

Wonen in een appartement met een vereniging van eigenaars, een splitsingsreglement en een huishoudelijk reglement is al lastig voor een eigenaar. Het is maar een boel bureaucratie. Dus voor een huurder is het waarschijnlijk nóg lastiger.

Zijn de huurders wel op de hoogte van het huishoudelijk reglement? Wat is de rol van de woningbouw vereniging? Wellicht kan het bestuur van de VvE een actievere rol spelen en (nieuwe) huurders informeren over de regels?


Als VvE heb je eigenlijk alleen met eigenaars te maken. De eigenaar die de woning verhuurt dient voor een zogenaamde gebruikersverklaring te zorgen. De gebruikersverklaring zorgt er voor dat de huurder zich aan de regels houdt van de VvE. Overtreedt de huurder een regel, dan meldt de VvE dit aan de eigenaar (woningbouwvereniging). Reageert de eigenaar niet, dan escaleert het probleem voor MR.


Het beste is altijd om in gesprek te gaan.

Bij mijn vader waren het vooral de sleutelkluisjes voor het zorgpersoneel dat bij veel van de bewoners over de vloer kwam.

Anne.


En wij hebben het zo geregeld; bij de buitendeur zit een electr. slot waar de zorg medewerkers de code van hebben. Binnen is een centrale plek waar alle sleutelkluisjes geplaatst kunnen/moeten worden. Dat betekent dat ze niet bij de voordeuren geplaatst mogen worden. 


D.J.vander V,

Dit idee lijkt mij goed om te bespreken in de jaarlijkse vergadering en op te nemen in het HH reglement. 


Reageer