Skip to main content

Ons appartementencomplex van 2007 heeft een ondergrondse parkeergarage waar de hemelwaterafvoeren doorheen lopen. Tijdens een hevige stortbui is het al een paar keer gebeurd dat deze afvoeren het niet aan kunnen en op verschillende plaatsen open springen, met alle gevolgen van dien. De verhuurder van de garage, die het grootste aandeel van onze VvE vertegenwoordigt, is op de hoogte van dit probleem en heeft wat lapmiddelen toegepast, maar komt niet met een concrete oplossing. Dit geldt ook voor onze gemeente.

Ik zie de bui alweer hangen!

Wie heeft er een soortgelijke ervaring en mogelijke oplossingen?

Ik zit in het bestuur en we hebben een vergelijkbaar probleem. De garage is gedeeld door het huurpand hiernaast en onze kooppand. We hebben de aansprakelijkheidsverzekering ingezet omdat de aannemer niks wilde doen. De gemeente zei dat het niet volgens bouwrichtlijnen is gebouwd en de aannemer ontkent dit. Dus nu hebben we een expert ingehuurd via de verzekering om hiernaar te kijken, maar dit duurt al 2 jr...


Doe een goed onderbouwd voorstel in de ALV om een bouwkundig adviesbureau of deskundige in te schakelen die een bindend rapport opmaakt. De verhuurder met kennelijk het grootste aantal breukdelen mag geen misbruik maken van zijn meerderheid aan stemmen. Doet die dat wel dan als lid binnen een maand (na kennisneming - tijdens vergadering of via de notulen - cf regelgeving splitsingsakte) bij de kantonrechter vernietiging/aanpassing van het besluit verzoeken. Proceskosten zijn voor de verliezer.


Reageer