Vraag

Aannemer mee tijdens bezichtiging

  • 10 June 2024
  • 2 reacties
  • 27 Bekeken

  • Nieuwe deelnemer
  • 0 reacties

We bezichtigen met enige regelmaat een woning (eensgezins, 400.000-500.000 E, regio Leiden). De laatste twee woningen vereisten een grondige renovatie. Denk: ouder echtpaar verlaat hun eerste woning, dus ramen+kozijnen, electra nog ongeaard, sanitair, keuken uit jaren 60/70 vervangen, radiatoren te oud
Om een goed bod te kunnen doen zou je eigenlijk een aannemer willen meenemen, om direct een boven/ondergrens van een renovatie te laten maken.

  1. Heeft Eigenhuis hier een Service voor?
  2. Wie heeft goede/slechte ervaringen om vroegtijdig een aannemer in te schakelen?
  3. Waar moet je op letten wanneer je zoiets doet?

Of zijn er online goede tools/richtlijnen te vinden om zelf een prijsinschatting te maken (realistisch voor 2024)?

FYI, ik zoek niet een bouwkundig expert, want ik wil niet (alleen) weten wat het noodzakelijk onderhoud gaat zijn, maar ook wat een bescheiden renovatie gaat kosten.


2 reacties

Beste @PvP ,  welkom bij de community. De dienstverlening die je hier schetst biedt Vereniging Eigen Huis niet aan. Je mag, als je lid bent, ons wel bellen. Wat betreft waar je op moet letten wanneer je een aannemer wilt meenemen bij een bezichtiging, kunnen we met je meedenken. En je wellicht verder helpen door middel van onafhankelijk advies een goede partij te vinden. De Bouwkundige Afdeling is van maandag tot donderdag van 9:00 uur tot 18:00 uur en op vrijdag van 9:00 uur tot 16:30 bereikbaar via 033 450 77 50. Vriendelijke groet, Vereniging Eigen Huis

Reputatie 7
Badge +2

Bij een bouwkundig onderzoek zal ook ene indicatie gegeven worden worden van wat de kosten zijn van de diverse bevindingen.
In hoeverre die reëel in te schatten zijn in deze tijd is lastig te zeggen.
Om ene grof idee te krijgen zou het dus weldegelijk een idee kunnen zijn om de bouwkundig keurder mee te nemen bij een 2e bezichtiging.

Als je een aannemer meeneemt, dan die de klus ook gaat klaren anders is het allemaal wel erg vrijblijvend.

Anne.

Reageer