Bouwkundige keuring ervaringen

  • 12 juni 2019
  • 2 reacties
  • 674 Bekeken

Lang niet iedereen laat een bouwkundige keuring uitvoeren. Heb jij spijt dat je geen bouwkundige keuring hebt laten doen? Of heeft een bouwkundige keuring jou juist veel ellende bespaard? Laat het ons weten en deel je ervaring.


2 reacties

Ik heb hier helaas (nog) geen antwoord op, maar wel een vervolgvraag (als dat ook mag). Zouden jullie aanraden om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren voor een huis uit 2000? En als we overwegen om zonder voorbehoud van bouwkundige keuring te bieden, waar zouden we dan extra goed op moeten letten bij de bezichtiging?

Reputatie 2

Hi @Charlotte- , ik zie dat je nog geen antwoord hebt gehad vanuit de community op je vraag.

Bij oudere woningen ligt een bouwkundige keuring vaak voor de hand, omdat je hierbij een grotere kans hebt op gebreken als beton- of houtrot, asbest of bijvoorbeeld funderingsproblemen; de bekende grote gebreken. In een nieuwer huis is de kans hierop kleiner.

De bouwkundige kijkt tijdens een keuring echter ook naar allerlei (ogenschijnlijk) kleinere gebreken. Denk aan het hang- en sluitwerk, staat van het (buiten)schilderwerk, staat van CV-ketel en sanitair, kan het regenwater goed weggevoerd worden, enz… Je krijgt daarnaast handige tips voor toekomstig onderhoud. Vaak is voorkomen hierbij goedkoper dan genezen.

Vind je dit niet nodig of ken je iemand die mee kan tijdens de bezichtiging die ook bouwkundige kennis heeft, kan je nog wel even het voorbeeldrapport van onze bouwtechnische keuring bekijken, die staat hier

Succes en veel plezier met de aankoop van je woning!

Groet,
Femke 

Reageer