Vraag

Ervaringen en tips bij het kopen van een perceel via inschrijving gevraagd

  • 19 September 2020
  • 2 reacties
  • 225 Bekeken

wij hebben een perceel op het oog dat misschien te koop komt. De eigenaar is de gemeente en zij geven aan dat de verkoop via inschrijving gaat. De hoogte van het bod en voorwaarden zou bepalend zijn voor het winnende bod.

 

Hebben jullie ervaringen en/of tips over het kopen via inschrijving?

 

Heeft het zin om naast de biedingsprijs en de voorwaarden ook aan te geven wat je wilt bouwen bijvoorbeeld?

Wij willen een passiefhuis op het perceel bouwen met veel groen.

Dit zou zeer goed passen bij klimaat / energie doelen die de gemeente zelf aangeeft voor de komende jaren. Hier zouden we prima informatie van bij het bod kunnen doen maar als dit echt geen enkele zin heeft dan is dat zonde van de moeite.

 

Verder proberen we een idee te krijgen wat een zinnig bod is voor het perceel. Dit blijft lastig aangezien er geen vergelijkbare percelen te koop zijn of verkocht zijn recent.


2 reacties

Reputatie 7
Badge +2

Nee, ik heb geen ervaring met percelen kopen van de gemeente.

Maar als er aangeven wordt dat er ook naar de voorwaarden wordt gekeken dan zou ik zeker vermelden dat de bedoeling is om er een passiefhuis te bouwen en dat je eventueel ook bereid bent dat vast te leggen. Want je kunt dat natuurlijk gewoon zeggen en dan - als het binnen het bestemmingsplan zou passen - gewoon een parkeergarage er op zetten :)

Andere voorwaarden die bij normale verkoop het altijd goed doen is:
geen ontbindende voorwaarden.

Voor het kopen van ene huis van een particulier kan dat als je je eigen bouwkundige al meeneemt naar de 1e bezichtiging, of bij een appartement waar de VvE stukken een duidelijk beeld geven,
en als je het geld al klaar hebt staan.
Dan kun je bij wijze van spreken een week later de transportakte laten passeren en dat geeft een verkoper veel zekerheid en is ook best wel wat geld waard.

Het helpt ook om persoonlijk contact te hebben.
Dus niet alleen een email sturen, maar ook de personen bellen met vragen over welke informatie ze willen. Ook al weet je dat al lang. Door het persoonlijker te maken kun je mogelijk de gun factor wat vergroten. Bijvoorbeeld tov een projectontwikkelaar (waar overigens niets mis mee is, voor hetzelfde geld zet die ook mooi betaalbare passiefhuizen neer).
Ihkv baat het niet, schaden zal het ook niet.

Ik weet niet of je aan de aan- en verkoop info kunt komen van andere (niet direct vergelijkbare) percelen, mogelijk zou je daar dan een indicatie uit kunnen halen wat de gemeente normaal vindt als ‘opslag/winst’.

En mss kun je een kleine campagne beginnen door zoveel mogelijk mensen te laten weten wat je van plan bent. Met mogelijk een leuk artikel in de lokale krant en op de lokale Facebook/Insta etc.

Succes er mee.

Anne.

Bedankt voor je reactie en tips.

 

We gaan zeker persoonlijk contact zoeken met de persoon bij de gemeente. En ook opnemen dat het een passief huis wordt.

 

Vergelijkbare percelen vinden is lastig, maar we hebben er wel eentje gevonden.

 

Ruchtbaarheid eraan geven durven we niet ;-p

Reageer