Sticky

Stel jezelf voor

  • 28 februari 2019
  • 55 reacties
  • 26476 Bekeken


Toon eerste bericht

55 reacties

Reputatie 3
Badge +2
Hi @Teleton!

Welkom op de community van Vereniging Eigen Huis. Een duidelijk verhaal. De community is in de eerste plaats een plek waar mensen met elkaar van gedachten kunnen wisselen over het verduurzamen en kopen van huizen. Ik raad je aan om dit topic eens te bekijken. Het gaat over verduurzaming van bewoners van appartementencomplexen. De discussie zelf is nog niet heel erg actief, maar wordt al wel door en aantal leden gevolgd. Misschien kun jij het nieuw leven inblazen?

Deze pagina op eigenhuis.nl kan je misschien ook al een hoop meer info bieden. Ik hoor het graag wat je vorderingen zijn.
Even voorstellen . Mijn naam is mausb en sinds mei lid van de community.
Woon met vrouw (kinderen al het huis uit) in een 2-kapper uit 1971 en doe al vanaf 1973 aan isoleren.
Teveel acties om op te noemen maar het gasverbruik ligt nu op 1550 m3, inclusief koken en warm water. (Was het eerste jaar in 1972 6000 m3 !!). Wil naar minder dan 1000 maar of dat gaat lukken ?
In maart de spouwmuur opnieuw laten vullen met Endeverifoam dus dat moet nog wat gaan opleveren. Verder wil ik nog twee oude 2-plaats radiatoren vervangen door type T22 waaronder dan speedcomfort moet komen en de keteltemperatuur naar 55 graden. Ben benieuwd .
Heb 9 zonnepanelen (250 wp) sinds 2015 die gemiddeld zo’n 2450 kwh op jaarbasis hebben opgeleverd, ongeveer de behoefte of iets minder. Zou er op de garage nog wel 6 bij kunnen plaatsen en op het dak ook wel 3 maar zolang de ketel ( noodgedwongen pas 3 jaar geleden moeten vervangen) het nog doet wacht ik daar nog mee . Dan komt ws. de warmtepomp in zicht.
mausb
Reputatie 3
Badge +2
Welkom op de community @MBOBTS! Zo te lezen ben je al goed op weg met het verduurzamen van je woning. Zo je de partijen met wie je de verduurzaming maatregelen hebt uitgevoerd aanraden? Houd je ons op de hoogte van je volgende plannen? Ik ben erg benieuwd. 🙂
De spouw is maart jl. geïsoleerd door Alpine Isolatie voor 1610 euro (88m2). Ramen,voordeur in etappes door firma JVK uit St. Anthonis. Geen klachten. prima werk
Reputatie 3
Badge +2
Hi @Nina! Welkom op de community van Vereniging Eigen Huis. Goed bezig inderdaad. 💪 Check ook eens dit topic. Leuk als je hier ook je ervaringen deelt. Heb je de laatste column van 'Daphne Verduurzaamt' al gelezen? Dit gaat over haar ervaring met haar zonnepanelen en de teruggaaf van BTW. Ik ben benieuwd wat jouw mening is hierover. Ga zo door verder! 😄

Reageer