Gas de deur uit doen - wie moet ervoor betalen?

  • 20 juli 2019
  • 3 reacties
  • 363 Bekeken

Reputatie 6
De ACM is op dit moment bezig de zienswijzen van gebruikers en de netbeheerders over de procedure i.v.m. het "afsluiten van het gas" te inventariseren.
Op 20 juni j.l. was er een bijeenkomst van het "Gebruikersplatform Elektriciteits- en Gasnetten" (GEN).

Helaas zonder deelname van de VEH en de consumentenbond.

De netbeheerders hebben wel hun vergaand voorstel ingediend wat er toe moet leiden dat je verplicht bent, ook zonder opdracht of voorcalculatie, de rekening van de netbeheerder te betalen ("afsluitboete").

Leden van tweakers.net hebben hun zeer goed onderbouwde, uiteraard sterk afwijkende zienswijze aan de ACM gestuurd en ook de VEH en de consumentenbond via een begeleidende brief geïnformeerd.

3 reacties

Reputatie 6
Badge
Dit is al eerder besproken in enkele andere topics. Zie ook Voorstel Netbeheerders voor het in rekening brengen van periodieke kosten zonder gascontract.
Reputatie 4
Badge +1
Het maakt niet veel uit of de huis eigenaar, netbeheerder of overheid het betaalt. Uiteindelijk betalen we allemaal gezamenlijk de rekening. De vraag is enkel welke verdeelsleutel we nemen.

Als huiseigenaar wil ik niet dat een ander voor mij beslist hoe ik mijn huis moet aanpassen. Dat hou ik liever zelf in de hand zodat ik het af kan stemmen op mijn huis en mijn verbruik. Daarnaast vind ik het ook de eerlijkste verdeelsleutel ten opzichte van huurders.
Reputatie 6
@.Jaap. Uiteraard is de "verdeelsleutel" voor de gemaakte kosten een zeer belangrijk onderdeel van de consultaties/onderhandelingen. Ik ga er van uit dat deze verdeelsleutel trouwens niet tot in de lengte van dagen constant blijft.
- Maar wat is dan volgens jouw de "eerlijkste" verdeelsleutel voor "afsluiten van het gas" op dit moment?
Uit jouw antwoord kan ik dat namelijk niet opmaken.

Reageer