Skip to main content
Vraag

heeft iemand een tip over een goede leverancier die een zonneboiler en zonnepanelen in de regio Arnhem kan plaatsen?

  • 19 October 2019
  • 5 reacties
  • 371 Bekeken

Ons huis uit 1979 heeft genoeg gunstig gelegen (ZO/ZW) dakoppervlak  om zowel panelen voor een zonneboiler als voor zonnepanelen te laten plaatsen. We kiezen voor deze combinatie omdat een warmtepomp in ons geval geen verstandige aanschaf is. Ondanks HR++ glas, TONZON folie /luchtzakken in de kruipruimte en een met vlaswol geïsoleerde zolder is ons huis in de winter niet behaaglijk als de CV op 50 graden Celsius staat ingesteld. Wie kan ons een goede, betrouwbare leverancier aanraden voor de plaatsing van beide systemen? Of als die er niet zijn, een goede leverancier voor een zonneboiler. Ik heb op de site van (meen ik) Milieu Centraal gelezen dat QBIS hier advies over geeft, maar daar zijn 15 bedrijven genoemd die geen van allen in de buurt van Arnhem zitten.

Alvast bedankt voor het meedenken!

EcoLibrium-Jazon uit Barneveld, denken goed mee

Denned uit Huissen


 We kiezen voor deze combinatie omdat een warmtepomp in ons geval geen verstandige aanschaf is. Ondanks HR++ glas, TONZON folie /luchtzakken in de kruipruimte en een met vlaswol geïsoleerde zolder is ons huis in de winter niet behaaglijk als de CV op 50 graden Celsius staat ingesteld.

Goed dat u de proef heeft genomen om de radiator/cv temperatuur te verlagen om te kijken of een warmtepomp geschikt is. Bij een cv temperatuur van 50 graden is een warmtepomp inderdaad niet rendabel (grotere warmtepomp nodig en een laag rendement/COP vanwege het hoge te overbruggen temperatuursverschil). Maar heeft u al radiatorfolie achter de radiatoren (tegen de muur) én radiatorventilatoren voor Speedcomfort of Climate Booster ? Misschien lukt het dan wel om de cv temperatuur lager te zetten. Sowieso is een lagere cv temperatuur beter voor het rendement (en levensduur) van de hr-ketel (betere benutting van de condensatiewarmte van de waterdamp die bij de verbranding van aardgas ontstaat).

Als een warmtepomp daarmee wel een optie wordt is het beter om volledig in te zetten op zonnepanelen (mijns inziens moet er bij eigenaren van warmtepompen wel een regeling komen als de salderingsregeling wordt afgebouwd/vervangen). Hoe meer zonnepanelen iemand kan installeren hoe lager de kostprijs per zonnepaneel. Heeft u ook geen omkeerbare airco als verwarming als de buitentemperatuur niet te laag is om de kWh's van de zonnepanelen te benutten? 


Bedankt voor jullie reacties!

 Radiatorfolie hebben we overigens (daar waar we erbij kunnen ) geplakt.  Over een radiatorventilator gaan we even nadenken. 


Bedankt voor jullie reacties!

 Radiatorfolie hebben we overigens (daar waar we erbij kunnen ) geplakt.  Over een radiatorventilator gaan we even nadenken. 


Als op 50 graden stoken niet behaaglijk genoeg is, is de eerstvolgende logische stap toch om eerst nog eens goed naar het totale warmteafgifte systeem te kijken. Radiator type en plaatsing, maar ook de totale ventilatie zou nog wel eens kritisch bekeken kunnen worden. Een lage temperatuur afgifte systeem is niet alleen een kwestie van ketel temperatuur.


Goed om te horen dat je verder bent geholpen hier @MaaikeR! Je kunt het antwoord dat jou het beste heeft geholpen markeren als 'beste antwoord’. :muscle:


Reageer