Beantwoord

Hoe ga je van het gas af als je een heteluchtverwarming hebt?

  • 9 March 2019
  • 28 reacties
  • 17580 Bekeken


Toon eerste bericht

28 reacties

Reputatie 2

@Dbo 

Is dit misschien iets wat je zoekt. Het is een onderdeel van een pakket dat je zelf kan samenstellen (ventilatielucht/ water warmtepomp en met dit accessoire erbij heb je ook een lucht verwarmer. Wellicht kan je je installateur hier naar laten kijken. Er is ook een soortgelijke unit te vinden voor een water/water warmtepomp en ook een voor een lucht/water warmtepomp, alleen dan hebben ze een andere naam.

J.M.V

Bedankt voor de tip. Het is helaas niet wat ik zoek. In principe gaat het bij mij om een “omgekeerde” airco, die je ook een lucht-lucht warmtepomp zou kunnen noemen. Een z.g. inline unit of wel een airco die in een kanalen systeem wordt gebouwd komt er nog het dichtst bij in de buurt. Ik zag het kort geleden nog bij een bedrijf, dat bij de verbouwing een nieuw Airco systeem had laten aanleggen en dat ook voor verwarming gebruikt. Technisch is het helemaal uitvoerbaar en werk het ook, echter het vinden van een installateur is het grote probleem.

Reputatie 2

@Dbo ,

Ik heb even voor je gekeken in de catalogus omdat ik daar  eerder zo'n systeem in heb gezien. Omdat het niet iets was dat ik nodig had heb ik het niet opgeslagen, maar volgens mij zoek je zoiets. Een systeem om geconditioneerde lucht via kanalen in de woning te verdelen.  Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Anders is het misschien een idee om de catalogus van verschillende fabrikanten te downloaden en daarin kijken wat zij aanbieden. Daar leer je meer van dan de standpunten van een  cv installateur.  In iedergeval succes met je zoektocht naar een installateur die de materie snapt en kan toepassen. 

 

J.M.V

Reageer