Klimaatakkoord terugdraaien

  • 11 juli 2020
  • 14 reacties
  • 188 Bekeken

Het klimaatakkoord is een onzinnig akkoord want:

Het levert slechts 0,00007 graad minder opwarming op, terwijl op dit moment de ijskappen en de gletsjers groeien

De huiseigenaren worden op hoge kosten gejaagd omdat er een warmtepomp moet worden aangeschaft. Kosten tussen de 25.000 en 100.000 euro.

Een warmtepomp is bij koud weer niet goed in staat om het huis te verwarmen, maar gaat het wel proberen, dus hele hoge stroomkosten!

Gas is op dit moment de schoonste energiebron, reden waarom de landen om ons heen het overgaan op gas juist subsidiëren.

 


14 reacties

Reputatie 6
Badge +2

Tja, mijn ervaring is toch iets anders.
Lucht - water warmte pomp kostte mij € 1.700,= geïnstalleerd.
Heeft tot nu toe een COP van ca 4.
Met energie die 100% (gecompenseerd) uit duurzame energie bestaat.

Ook al heb je helemaal niets met het klimaat (dat bestaat niet maar goed), dan is je huis isoleren eigenlijk altijd een goed idee, te beginnen met goed isolerend glas.


Probleem van gas is oa dat als je het niet uit Groningen haalt, waar naar ik aan neem de meeste mensen wel van kunnen  begrijpen waarom die beslissing is genomen,
je vervolgens de vraag kunt stellen of je tot aan het eind der tijden afhankelijk wilt zijn van fossiele brandstoffen en de levering er van door en dus afhankelijkheid van bijvoorbeeld Putin.
Of het shale gas uit de US dat mbt zogenaamde fracking wordt gewonnen.


Overigens gaan we nu niet allemaal al van het gas af.
De ambitie is om dat over 30 jaar mss eens geregeld te hebben.
Dat is dus nog zo’n 2 CV installaties verwijderd.

Dat gas de schoonste energiebron is waag ik overigens te betwijfelen.
Maar dat zal waarschijnlijk ook er mee te maken hebben wat je allemaal wel en niet meetelt.
Voor zover ik kan nagaan is er vrij aardige consensus dat gas zeker niet schoner is dan wind, zon of nucleaire energie. Waarbij die laatste oa financieel gezien dan weer zo zijn eigen problemen heeft.

https://ourworldindata.org/safest-sources-of-energy

Anne.

Heb je dan een 3de handsje gekocht??

Of een klein huisje??

En warmtepomp is veel duurder en het isoleren kost ook een vermogen. Dubbel glas is bijvoorbeeld niet genoeg. 

Zonne-energie en wind is zwaar gesubsidieerd en dus uiteindelijk veel duurder dan gas. Ook al komt het gas, waar overigens meer dan genoeg van is ut het buitenland. 

Trouwens, zijn ze dan gek of dom in Duitsland en België door op het gas over te gaan?  Kernenergie is de schoonste oplossing, gevolgd door gas. 

En waarom denk je dat de proeven in de 27 gemeenten zijn zijn stil gelegd?

Bij erg koud weer voldoet een warmtepomp niet. Daar zijn voorbeelden genoeg van.

Nog even nagekeken. Jij hebt een hybride dus gebruikt nog steeds gas dat is dus geen definitieve oplossing. 

Warmtepompen volledig elektrisch kosten zo'n 10.000 plus alle benodigde isolatie kosten. Dus die 20.000 schatting als minimum klopt wel degelijk.

Wie heeft dat op de plank liggen? Kortom de meeste mensen worden GEDWONGEN om schulden te maken. Wat is dat voor stupiditeit? En nogmaals: het levert vrijwel niets op,  NIETS!! 0,00007 graad,  is niet eens te meten. Maar wel mensen in de schulden storten. SCHANDE dat is het!

Reputatie 6

@Anne Don't feed the Troll! - Diepgelovigen kan je nooit overtuigen, vooral niet met feiten. geloof me:wink: .

Ik geloof je, maar wat wel een schandaal is, is dat het honderden miljarden kost, geld dat wij moeten ophoesten. Dus dat soort mensen zorgen wel voor dreigende armoede.

Het klimaat is iets dat altijd al aan verandering onderhevig is, miljarden jaren! De aarde is al eens een sneeuwbal geweest, er hebben mensen op de noordpool gewoond (er zijn nederzettingen gevonden onder het ijs), regelmatig zijn er ijstijden, de golfstroom die gaat van Antarctica naar de noordpool doet er 1500(!) jaar over om die afstand af te leggen en die stroom beïnvloedt het klimaat drastisch, er is pas een wetenschapsschip vastgelopen in het noordpoolgebied waar normaal gesproken helemaal geen ijs is, nu dus wel,  de gletsjers zijn weer aan het aangroeien, op de noordpool wordt het ijs weer steeds dikker, kortom: niets aan de hand met het klimaat.

Mensen moeten niet denken dat ze zo belangrijk zijn, de natuur doet wat het wil!

Reputatie 6
Badge +2

Tja, ik geloof niet dat het veel zin heeft om hier op deze manier over verder te ‘discussiëren’.
Op zowat elk punt dat je maakt is namelijk best veel af te dingen.
En ook best veel van wat je schrijft klopt ook niet. Wat ook vrij makkelijk op het grote boze Internet te vinden is als je even gaat zoeken.


Isoleren is altijd een goed idee.

Als je hier op het forum een beetje gaat rondlezen zul je mensen tegen komen die verschillende maatregelen hebben genomen, dat op goedkope manier hebben weten te financieren en daardoor hun maandlasten naar beneden hebben weten te brengen.

Lagere maandlasten, beter comfort, minder energie verbruik.
Ik zou niet weten wat daar dom aan is.

En nogmaals: je hoeft helemaal niet van het gas af.
De meeste mensen adviseer ik om nog eens rustig af te wachten wat er precies in hun gemeente gaat gebeuren.

Maar zelfs als het al zou kloppen dat het voor iedereen 30k zou kosten, wat ik dus niet onderschrijf, dan heb je dat met € 1.000,= per jaar in de komende 30 jaar bij elkaar gespaard.


En ja, de aarde overleeft ons wel.
Die draait pas over een 7,5 miljard jaar of zo de zon in.
Dan zijn wij allang weer weg.

Het probleem is juist of wij de manier waarop wij nu leven kunnen handhaven of niet.
Bijvoorbeeld wat er gebeurt als die miljoenen mensen in India die geen water meer hebben besluiten dat ze dan maar beter naar de UK kunnen gaan verhuizen.


Mara voor mij staat dat allemaal helemaal los van het idee dat isoleren en minder fossiele energie gebruiken altijd een goed idee is. Zelfs als het 0C verschil zou maken.

Alleen al het niet afhankelijk zijn/worden van anderen voor je energie voorziening is eigenlijk al van onbetaalbare waarde. Dat lukt je niet van de 1 op de andere dag, daarvoor moet je stippen op de horizon zetten.
 

Dat afhankelijk zijn is echt onzin. We zijn voor een heleoel dingen afhankelijk van andere landen, daar is helemaal niets mis mee. Dat is wederzijds. 

Over die financiering stap je wel heel snel heen want als je geen extra hypotheek kan krijgen, - huis onder water,  onvoldoende inkomsten,  redenen genoeg -,  dan heb je dus een echt groot probleem. Geldt toevallig ook voor mij.…

Het klimaat akkoord gaat er ook vanuit dat er bio centrales moeten komen. Zeer vervuilend met meer CO2 uitstoot en gifstoffen, o.a. 10x zoveel dioxine,  als bij een kolencentrale.  Gelukkig komt vrijwel iedereen er nu op terug,  zelfs linkse klimaat gekkies, maar dan werkt het akkoord ook niet meer. 

Het had veel beter geweest en ook veel verstandiger (zoals in Duitsland,  België , eva), om gewoon op gas door te gaan, wachten op nieuwe ontwikkelingen zoals waterstof e.a , nieuwe huizen wel heel goed isoleren, maar niet mensen op kosten jagen en dreigen met verplichtingen. Lees het akkoord maar,  daar schrik je van!!

Dat van India is dubieus want er is totaal geen bewijs dat het met opwarming te maken heeft. 

Dat het nog 30 jaar gaat duren is ook onzin want als de gemeente beslist dat jouw wijk aan de beurt is dan kan dat morgen al het geval zijn. Zonder financiële middelen heb je dan een heel groot probleem en volgens het akkoord kunnen ze je nog dwingen ook. 

Het is een dictatoriaal akkoord,  notabene het ENIGE OP DE WERELD.  

Reputatie 6

@Anne Ik had je gewaarschuwd! - Don’t feed the Troll!! - Never.

Noem eens 1 ding wat niet klopt aan mijn verhaal. 1 ding is genoeg!!!

Ik heb er studie naar gedaan en veel over gelezen, dus… jullie ook?

Dus wie is de troll?

Reputatie 6
Badge +2

Dat heb ik gedaan, maar blijkbaar heb je dat niet gelezen?

welk punt bedoel je dan?

Reputatie 4
Badge +1

Peer-reivewed publicaties van wetenschappelijk vakbladen zoals Nature stellen echt dat de poolkappen toch echt aan het smelten zijn

Heb je (betrouwbare) bronnen die je stellingen onderbouwen?

Onlangs is een schip met wetenschappers vastgelopen door ijsvorming. In een gebied waar vroeger geen ijs was. Ze waren zelf zeer verbaasd! 

Klimaat verandering is van alle tijden en heeft vooral te maken met zonneactiviteit. 

Er zijn hele warme en hele koude periodes,  zelfs een mini ijstijd,  geweest in het verleden. Dat wordt vooral veroorzaakt door de zon, maar ook door de grote golfstroom van Antarctica naar de noordpool.  Die doet er trouwens 1500 jaar over. 

De temperatuur stijging van de zeeën is slechts 0,08 graad hoger,  te verwaarlozen dus. 

Het klimaatdebat wordt vooral door de media opgeklopt, er zijn al meerder wetenschappers die er al lang niet meer achter staan. 

Reputatie 4
Badge +1

Heb je een wetenschappelijke bron? 

De Titanic was ook verbaasd toen ze een ijsberg tegenkwamen en er zal vast een wetenschapper aan boord gezeten hebben. Dat verandert niets aan het feit dat de aarde opwarmt. Klimaatverandering en het verband met C02 uitstoot is onherroepelijk bewezen.

De studie van de invloed van het 5G netwerk op de ijskappen loopt nog, maar ik verwacht geen schokkende resultaten.

 

Reageer