Vraag

Verduurzamen

  • 16 September 2023
  • 8 reacties
  • 184 Bekeken

In de infrastructuur van ons land en nu ook bij de verduurzaming zitten dieren ons regelmatig in de weg. Met al mijn liefde  voor dieren zullen we toch moeten accepteren dat onze huidige instelling van bescherming in dit land niet is vol te houden. O.a. de kosten lopen dermate op dat wij de armoede in ons land voor minstens een heel groot deel kunnen opheffen. Of willen wij dat het verschil in welvaartsniveau steeds verder oploopt en uiteindelijk leidt tot revolutionaire acties.


8 reacties

Reputatie 7
Badge +1

@P.H.H  Ik zie en lees hierboven geen (duidelijke) vraag. Of wil je een specifieke discussie starten?
Dan zou je dit bij de volgende keer bij het aanmaken van een topic moeten aangeven.

Misschien kan je het onderwerp nog concretiseren? - Of wou alleen een algemeen statement kwijt?

Reputatie 3

Het gaat om de uitspraak van de Raad van State dat er eerst een ecologisch onderzoek moet komen naar vleermuizen in de spouw à €6000 eerdat je een spouw mag naisoleren à €1500 om je woning te verduurzamen. Daarom is Vereniging Eigen Huis gestopt met bemiddelen voor spouwmuurisolatie. Zoals de titel van het topic aangeeft behoort de term "verduurzamen" daardoor tot de veriuderde termen uit vervlogen tijden waar je alkeen nog dichterlijk over kunt schrijven.

Reputatie 7
Badge +1

@Erve  Vermoedelijk heb je gelijk, de  topicstarter @P.H.H  heeft het over dieren en bedoelt hier concreet de mogelijke aanwezigheid van vleermuizen in spouwmuren welke een na-isolatie feitelijk onrendabel maakt en minimaal met 1 jaar vertraagt. - Ik ga er vanuit dat er in de tussentijd een aantal bedrijfjes failliet gaan.

Dit moet politiek opgelost worden en dat proces kan idd. lang duren en de uitkomst is lastig te voorspellen.

Reputatie 6
Badge

We hebben in Nederland 162 natuur 2000 gebieden vastgelegd waar we ons verplicht hebben zoveel mogelijk natuur in stand te houden en waar mogelijk te verbeteren en te versterken.

We proberen met man en macht ook voor onszelf kwalitatief voldoende en betaalbare woonruimte te creëren om ook nog mensen uit derde landen, die om veelal heel legitieme redenen in ons land worden opgenomen van een goed dak boven hun hoofd te voorzien.

Iedereen die probeert zijn steentje bij te dragen aan de kwaliteit en kwantiteit van deze betaalbare woonomgeving verdient alle steun en waardering.

Een wespennest onder de dakpannen, muizen in de kelder en dassen die een spoorlijn ondermijnen horen daar niet. Daar sturen we de ongediertebestrijdingsdienst op af 

Spouwmuren van onze woningen lijken me geen natura 2000 gebied.

We durven in de politiek geen keuzes meer te maken, iedereen eist zijn eigen uitzonderingen op en we polderen kluwens van compromissen bij elkaar om de rechterlijke macht met verkeerde dingen aan het werk te houden.

Waar is ons gezonde verstand gebleven ?

Reputatie 7
Badge +2

Zoals wel vaker is de realiteit een stuk complexer dan uit de gemiddelde berichtgeving naar voren komt. De soep wordt niet altijd zo heet gegeten en in een aantal gevallen wordt er ook al aan mogelijke oplossingen gewerkt. De VEH zou daar ook eens kunnen kijken in hoeverre ze een positieve bijdrage kunnen leveren, ipv altijd maar weer op de lijn te gaan zitten dat als het huiseigenaren geld kost het per definitie een slecht idee moet zijn.


Anne.

De. VEH is er in de eerste plaats om huiseigenaren te adviseren en te beschermen en niks anders. 

Reputatie 7
Badge +1

@P.H.H Je kan jouw vraag? of grieven ook direct aan de VEH sturen (directie?).
Hier in de community krijg je op de eerste plaats discussies
waar je, zo te lezen, waarschijnlijk niet veel aan hebt.

Reputatie 2

@P.H.H Welkom op Eigen Huis Community. De Community dient als dialoog tussen leden. Vanuit dit kanaal monitoren we het onderlinge contact tussen leden. Zoals ook in onze richtlijnen aangegeven, dit is niet het kanaal om direct vragen aan onze Ledenservice te stellen. Wellicht dat je je vraag kunt verduidelijken en de leden hun ervaringen in een reactie op je bericht kunnen delen. Heb je een opmerking direct voor onze Ledenservice? Dan kun je die via het online contactformulier https://www.eigenhuis.nl/contact doorgeven. Blijft de aanpassing van je bericht uit, dan sluiten we het topic. Groet, Stephanie

Reageer