Vraag

Wie heeft ervaring met een water-water warmtepomp in combinatie met een zonneboiler?

  • 5 June 2023
  • 3 reacties
  • 126 Bekeken

  • Nieuwe deelnemer
  • 1 reactie

We hebben reeds 10 jaar een water-water warmtepomp en PV-panelen. Ik heb nog een plekje op het dak over en zit erover te denken om hier 2 zonneboiler panelen toe te voegen. Is het het beste om deze op de bronzijde van de warmtepomp aan te sluiten of ‘gewoon’ aan het tapwater systeem. Ik zoek naar iemand die hier praktijkervaring mee heeft en dit theoretisch kan onderbouwen. Alvast dank!


3 reacties

Reputatie 1

Hoi @N.L, welkom op de Community van Vereniging Eigen Huis. Bedankt voor je bijdrage en vraag. Mogelijk dat er vanuit de Community al reacties met ervaringen komen. Eventueel kunnen onze bouwtechnische specialisten je hier ook meer over zeggen. Ze zijn te bereiken via 033 450 77 50 van maandag tot donderdag van 09.00 tot 18.00 en op vrijdag van 09.00 tot 16.30. Groet, Willem

Ik heb een zonneboiler naast een aantal Lucht - Water / Lucht - Lucht warmtepompen.
Bij mij zit de zonneboiler in het warm water systeem, niet in het CV systeem.

Voor veel situaties is een zonneboiler niet de meest kosten efficient manier om warmte op te wekken. Als er relatief veel, vaak, lang gedouched wordt dan zal het mogelijk wel interessanter zijn.

Anders zal wat meer PV zonnepanelen mogelijk een betere keuze zijn om het oppervalk mee te vullen.

Anne3.
(Zelfde als Anne en Anne2 vanwege inlogproblemen)

Hi Anne,

Dank voor je reactie.

Ik wil gebruik maken van de warmte uit de zonneboiler om die in mijn bron te stoppen. Dus mijn bron opwarmen, zodat ik de energie daar opsla en weer onttrek zodra ik het nodig heb.

Dat lijkt me (op papier) de meest efficiënte manier. Ik ben dus op zoek naar mensen die dat al eens geprobeerd hebben.

Groet, Nando

Reageer