Beantwoord

Zijn er al leden die ervaringen hebben met de ventilatiewarmtepomp itho daalderop hp-m i 25

  • 5 januari 2020
  • 4 reacties
  • 1159 Bekeken

Zijn er al leden die ervaringen hebben met bovenstaande warmtepomp ? Ook icm het evohome Honeywell systeem ?

icon

Beste antwoord door Driepinter 16 januari 2020, 19:45

Ik heb een keer een schema gezien waarbij de ventilatiewarmtepomp het cv water vóór de cv-ketel (hr-ketel) opwarmt. En derhalve minder condensatie van de waterdamp optreedt en de hr-ketel dus een lager rendement heeft.

Bekijk origineel

4 reacties

Reputatie 6
Badge +2

Helaas niet.
Maar je installateur zou je daar wel goed bij moeten kunnen helpen.

De Evo home stuurt de ketel aan. In een hybride opstelling zouden de warmtepomp en CV ketel dan zelf moeten uitvechten wie de warmte moet gaan leveren. Dat zou niet uit moeten maken tov alleen een CV ketel.

Ik heb een keer gehoord van iemand waarbij EVO Home en een hybride opstelling met een Elga ‘niet goed werkt’. Maar hoe wat en waar precies is mij nooit duidelijk geworden (was uit 4e hand of zo).


De HP-M 25i lijkt overigens wel een interessante optie omdat hij zowel direct buitenlucht als ventilatielucht gebruikt. Ben benieuwd of die bevalt.
 

Reputatie 7
Badge +2

Ik heb een keer een schema gezien waarbij de ventilatiewarmtepomp het cv water vóór de cv-ketel (hr-ketel) opwarmt. En derhalve minder condensatie van de waterdamp optreedt en de hr-ketel dus een lager rendement heeft.

Ja, neem contact op met installateur Cees Hollenberg van Ecomlease.nl
Hij heeft dit type ventilatiewarmtepomp thuis ook met evohome toegepast in de combinatie van zoneregeling vloerverwarming en regeling boilervat voor tapwater.

Reputatie 2

Ik heb sinds een paar maanden een Itho warmtepomp.
Ik heb een nieuw huis (pas sinds eind augustus woon ik er) goed geisoleerd en beneden vloerverwarming.
Vanwege wat installatieproblemen is er iemand van Itho geweest en is hij volledig goed ingeregeld.

Sinds een paar weken zijn we bezig de boel een beetje op te stoken. Voorlopig op een lage watertemperatuur (op de verdeler begonnen op 25 en nu 30 graden).
Omdat het buiten tot nu toe een behoorlijke temperatuur is en de woning nauwelijk afkoelt en regelmatig verwarmt wordt door de binnenkomende zon, werkt de WP niet de hele dag.

De stooklijn is zo ingesteld dat hij bij een hoge buitentemp een lage aanvoer geeft en bij een lage buitentemp een hoge aanvoertemp geeft. Het is zo dat ik voorlopig de thermostaat op 20,5 heb staan en daar blijft hij op.
's Nachts heb ik het toerental van de ventilator op nachtstand gezet (25% lager dan normaal) om zo het geluid te dempen. Niet dat het veel is (max 38 db) maar het is wel stiller (open trap en open slaapkamerdeur).

De stooklijn is zo ingesteld dat de maximale aanvoertemperatuur op 40 graden staat. Dit omdat ik wil kijken of ik de watertemperatuur in de verdeler van de vv op 35 kan hebben.
Voorlopig ben ik tevereden. 
Geen gas verbruik en door 5500 wph aan zonnepanelen alleen electraverbruik (waarvan ik nu al meer dan 2500 kw van heb terug geleverd (na saldering).

Je moet wel de ruimte hebben voor een Itho. Zie de foto's.

De installatie en combinatie met de CV is zodanig dat de CV geen rechtstreeks toegang meer heeft voor CV water maar dat de Itho bepaald op de CV bij moet springen.
De CV is primair alleen nog voor warm water.

Ik was afgelopen week in de tuin aan de kant van de in/uitgang van de Itho terwijl deze draaide en hoorde eigenlijk alleen windgeruis, en denk ik alleen omdat ik het wist.

Als het kouder wordt ga ik het ervaren, maar dan gaat de watertemp op de verdeler ook naar 35 graden.

Op youtube is een mooie uitleg te vinden over het instellen van allerlei parameters:

https://www.youtube.com/watch?v=XMggG-DvKfU

Reageer