Vraag

Ervaringen met RVO inzake beslissingstermijn ISDE subsidie

  • 22 June 2021
  • 4 reacties
  • 403 Bekeken

Op 02 maart 2021 heb ik een aanvraag ISDE subsidie ingediend. Deze aanvraag werd op dezelfde datum bevestigd door het RVO. Vanaf die datum zou de beslissingstermijn 8 weken betreffen. Op dát moment stond er op hun site nog dat het overgrote deel ruim binnen die termijn behandeld zou zijn.

Na 7 weken ontving ik een schrijven waarin men mededeelde dat men zichzelf nog eens 8 weken gaf. Er stond expliciet bij dat dit een éénmalig uitstel zou zijn.

Inmiddels zijn er vandaag 16 weken vanaf de aanvraagdatum gepasseerd en nog steeds heb ik geen reactie. Dus maar eens telefonisch navraag gedaan. Vanwege Corona (pffff…… ik wordt moe van de meest goedkope smoes) en het thuiswerken (is een computer thuis anders dan een computer op kantoor?) ging men ook deze termijn niet halen. Heeft u geen mailtje gehad dan?

Dat mailtje zou mij vertellen dat ik als brave burger in de hoek moet gaan zitten wachten tot de Overheid er aan toe is. Af en koest! Ik was even vergeten dat wij in dienst zijn bij onze overheid in plaats van dat de overheid er voor ons was……

Resultaat: ik heb formeel nog geen tweede uitstel ontvangen. Ik weet dus niet binnen hoeveel weken men nu het voornemen heeft. En hoeveel uitstellen er dan alsnog zullen volgen.

Ik prijs mijzelf gelukkig dat ik die subsidie niet nodig heb voor het kopen van brood. Wel is het jammer dat de volgende klus die ik gedurende mijn vakantie zou doen moet wachten…...


4 reacties

Hier exact hetzelfde: gisteren, een dag na het verstrijken van de uitsteltermijn, gebeld en prompt vandaag een mail over dat ze het niet redden en we zo snel mogelijk bericht krijgen. De corona-smoes komt mij ook de keel uit, ik werk ook al sinds maart 2020 thuis en het enige verschil met op kantoor is dat er geen collega's aan je bureau staan om je tijd te verdoen. De mevrouw van het RVO had terwijl ik aan de telefoon was wel problemen met haar kat die in de gordijnen hing, zeer professioneel...

Mijn aannemer wacht inmiddels op betaling van zijn laatste factuur, die ik zonder subsidie niet betalen kan 😞 Mag men zomaar de eenmalige! termijn nogmaals verlengen?

Ik heb vanmiddag contact gehad met #VEH, zowel fiscalisten als juristen: ze weten niet of het rechtsgeldig is dat zomaar wordt verlengd, al helemaal als geen termijn meer wordt gegeven. :rolling_eyes: Verder kunnen ze weinig doen en is me aangeraden te klagen bij de RVO. :sweat:

Reputatie 6
Badge +2

En een brief aan de ombudsman?

Er is volgens mij ook een geschillen commissie waar je in ieder geval een brief naar kunt sturen?

Ik heb dat destijds (2011) ook gedaan toen mijn subsidie voor zonneboiler werd afgewezen (de poot met geld was bevroren en is nooit meer ontdooit). Niet met veel succes overigens, daar moet je je niet teveel illusie over maken.

Anne.

Ik heb zojuist de toekenning binnen, brief is gedateerd op aanstaande maandag. Volgens de RVO wordt het geld volgende week overgemaakt! :)

Reageer