Stroom storingen te verwachten voor de consument vanaf 2025

  • 24 July 2023
  • 3 reacties
  • 82 Bekeken

Hallo,   al vanaf 2008 is het energienet niet op orde, men weet dit allang.  Maar vandaag de dag met die snelle verduurzaming is in geheel NL een groot probleem met ons Netbeheer.   En netbeheerders hebben de centen er niet voor op het op te lossen.  Maar die oplossingen zijn op korte termijn wel op te lossen.  A. Kerncentrales is Hoogspanning, B. massale windmolens behoort Midden spanningsnet te zijn, C. Zonnepanelen is nu laagspanning dus zo houden.  Dus weg met die massale windmolens op het laagspanningsnet.  Tevens in de wijken meer Transformatorhuisjes en Buurt batterijen plaatsen en ook zout- water thuisbattarijen (zijn veiliger dan lithium) zijn ook oplossingen voor het overbelaste energieleiding netwerk. Alleen die thuisbatterijen kunnen nu alleen met veel subsidie aangeschaft worden,   doen ze in andere EU landen ook.  Gebeurt dit niet dan heeft de consument vanaf 2025 grote problemen te verwachten met meer stroom storingen.  Maar vrees dat de ACM dit weer door schuift in de portemonnee van de consument.


3 reacties

Reputatie 4

Heeft de ACM al een brief van uw voorstellen gekregen? En ook het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) dat over energie gaat?

Ik ben wel heel nieuwsgierig hoe zij dit in de context van onze energie problemen er op gaan reageren. Zou fantastisch zijn als uw input een substantieel onderdeel zou worden van het oplossen van het energieprobleem dat ons allen treft. Misschien moeten er nog een paar details opgelost worden. Succes er mee.

Reputatie 5

dit zijn echt heel veel onwaarheden in 1 bericht. De ACM is een controlerende instantie, die bepaalt helemaal niks.

Thuisbatterijen is de de minst efficienste en duurste oplossing. Laten we die grondstoffen nou niet in huizen plaatsen. Windmolens zorgen momenteel voor lage energieprijzen (als het waait), lekker laten draaien en niet zo pietluttig doen over horizonvervuiling. En tot slot: geld is het minste probleem bij uitbreidingen op het energie netwerk, mensen & vergunningen zijn het grootste probleem. En investeren in waterstof opslag.

Reputatie 7
Badge +1

@Corrie: Ik weet niet wat jouw favoriete nieuwsbronnen op dit moment zijn, tegenover 4 jaar geleden lijkt er niet veel in de samenstelling veranderd te zijn.
 Zoals ik al 4 jaar geleden schreef: Laat maar waaien, niet zo deconstructief wezen.

P.S.: Zelfs een slechte KI-chatbot had waarschijnlijk een beter en begrijpelijker relaas geschreven.

Reageer