Vraag

Onze hypotheek is afgelost en we willen een ander huis kopen

  • 30 October 2021
  • 3 reacties
  • 228 Bekeken

  • Nieuwe deelnemer
  • 0 reacties

Beste allen, mijn hypotheek is afgelost. Willen graag verhuizen en dit mogelijk nieuwe pand is minder waard dan ons huidige huis opleverde bij de verkoop. Wat is handig qua financiering, een overbruggingskrediet crediteuren? Wie heeft spuit al eens meegemaakt.

veel dank,

paul


3 reacties

Reputatie 2

Beste Paul, de vraag is niet zomaar te beantwoorden. Hoe oud ben je, wil je nog wel kopen, waarom ga je niet huren en schenk je de kinderen niet met de warme hand. Waarom financieren terwijl je je huis al hebt verkocht. Of wil je het geld zelf opeten en een hypotheek in box 3 zonder rente aftrek. Heb je voldoende vaste inkomsten om op jouw leeftijd een gypotheek aan te vragen in nl of buitenland. Kortom, meer vragen dan antwoorden. Het moet je aan het denken zetten. Eerst bepalen wat en hoe je het zou willen, dan je omstandigheden en dan (verschillende) adviezen van een "deskundige". Regel 1, wantrouw een deskundige. Regel 2 altijd een oneven aantal adviezen, 3 of 5. Blijf negatief, denk positief. 

 

Reputatie 6
Badge

Als je huidige huis verkocht is en meer opleverde dan je nieuw huis kost, dan betaal je die toch gewoon, en houd je geld over en klaar.

Of is de overdracht van je eigen huis pas later en zoek je wat handig is om de periode te overbruggen totdat dit gebeurd is ?

Als het laatste het geval is, dan kan je bijvoorbeeld voor je nieuwe huis een hypotheek bij Munt hypotheken nemen, daar kan je het volledige bedrag boetevrij aflossen als dit uit eigen geld is. Dat is goedkoper dan een overbruggings krediet waar het rente percentage typisch hoger ligt.

@HV je zou ook een vrijblijvend, oriënterend hypotheekgesprek via Vereniging Eigen Huis https://www.eigenhuis.nl/hypotheekadvies#/  kunnen aanvragen. Groet, Thea

Reageer