Vraag

Wie weet meer over het "kangoeroe huis"?

  • 25 February 2019
  • 6 reacties
  • 918 Bekeken

  • Nieuwe deelnemer
  • 3 reacties
Mijn oudste zoon en ik zijn samen met onze echtgenotes aan het denken over het kopen van een z.g. "kangoeroe huis". Dwz een pand waar we gescheiden kunnen wonen onder één dak. Het blijkt echter dat het verkrijgen van een hypotheek toch wel wat haken en ogen met zich meebrengt. We spelen nu met andere oplossingen zoals een stuk grond (kadastraal gesplitst) met twee huizen erop.
Heeft iemand hier ervaring mee c.q. ideeën over?

MARK

6 reacties

Reputatie 3
Dank voor het starten van dit topic @MdH er is nog geen categorie voor dit type vraag, omdat het niet over het verduurzamen van het huis gaat. Maar die ga ik wel aanmaken voor je. Er zal vast wel iemand zijn met ervaring met een 'kangoeroe huis' en de hypotheek.
Dag Jaap,
Er is weinig reactie tot dusverre. Het staat een maand maar alle kangoeroes blijven veilig in de buidel blijkbaar. Enige suggestie om dit wat op te jagen of is iedereen alleen nog maar bezig met energietransitie en duurzaamheid. Een kangoeroehuis is ook duurzaam in de zin dat faciliteiten gedeeld kunnen gaan worden. Misschien is dat een binnenkomer.
Reputatie 4
Badge +3
Hey @MdH!

Het klopt dat de community tot dusver vooral bedoeld is om met elkaar in gesprek te gaan over het verduurzamen van je huis. Misschien kun je meer een stelling innemen waarin je vraagt om andere leden hun mening? Ik kan in dat geval ook de titel van je topic aanpassen als je dat wenst. Ik hoor het graag van je.

Groetjes,

Pieter
Duurzaamheid speelt hier een rol, maar maatschappelijke ontwikkelingen evenzeer.
Haal het maar weg, het lijkt dat dit geen thema is wat breed leeft. Dank en Groet
MARK
@MdH we zijn community kopen gestart, de kangoeroewoning is een mooi onderwerp voor deze community. Ik ben benieuwd of je nog steeds naar alternatieve woonoplossingen kijkt. Misschien heb je inmiddels zelf een ervaring die je zou willen delen op deze community. Of een prangende vraag?
Dag Karin e.a.
Hoewel we er niet fanatiek mee bezig zijn kijken we (mijn zoon en zijn vrouw en wij tweeën) nog steeds naar mogelijkheden. Grootste barrière, maar dat zal niet verrassen, is de prijs hier in het westen. Voor een pand dat groot genoeg is om twee gezinnen te huisvesten, heb je aan een budget van 6,5 ton niet genoeg. Bovendien blijkt na een gesprek met een hypotheek bemiddelaar dat een gezamenlijke hypotheek er anders uitziet dan ieder separaat. Hij valt namelijk lager uit. Bovenstaand budget is namelijk gebaseerd op een eenvoudig optelsommetje: waarde eigen huis + huidige hypotheek.
Maar een "kangoeroe lening" blijkt een ton lager uit te gaan vallen......
Aspecten die verder in dit verhaal een rol spelen zijn het tekort aan geschikte panden. Dus als je al een groot pand vindt dan zal dat door een verbouwing aangepast moeten worden voor twee gezinnen. Ook weer extra kosten. Een ander idee: grond kopen en er twee prefab (geschakelde)huizen op neer zetten, is in het westen van NL ook een dure hobby. Máár allereerst is het zaak een financier te vinden die hier in mee wil denken. In een tijd waar "ouderenzorg binnen de eigen kring" en "zo lang mogelijk zelfstandig wonen" vrolijk gepropageerd wordt lijken de bijbehorende tools niet voorhanden. Ook hier geen verrassing dus.

Reageer