Vraag

SEEH subsidie op oppervlak van kozijnen of alleen glas?

  • 10 May 2021
  • 0 reacties
  • 257 Bekeken

Vorig jaar (2020) hebben we onze oude houten kozijnen laten vervangen door nieuwe isolerende kozijnen met triple glas. Het was daarbij geen optie om de bestaande kozijnen te hergebruiken omdat deze bijna 40 jaar oud waren en toe aan vervanging. Uiteindelijk hebben we zowat elk raam in huis vernieuwd wat in totaal uitkomt op zo'n 47 m2 triple-glas kozijnen. Nadat de laatste factuur betaald was hebben we in november de aanvraag voor SEEH ingediend bij het RVO. Na een keer de reactietermijn verlengd te hebben kregen we eind april eindelijk bericht van het RVO.

 

De subsidieaanvraag was goedgekeurd. Echter wel voor 36 m2. Aangezien het gaat om een bedrag van € 150 per m2 (bedragen eind 2020) is het dus € 1650 minder dan waar ik op had gerekend. 

 

Navraag waarom werd afgeweken van de opgegeven vierkante meters leverde het volgende op: 

“De oppervlakte van het hoogrendementsglas is aangepast naar 36m2 triple glas. U mag alleen de oppervlakte van het bestaande glas dat is vervangen door Triple-glas aanvragen, exclusief de oppervlakte van de kozijnen. De oppervlakte van de kozijnen zijn meegenomen in de opgegeven 47m2. Derhalve is het opgegeven oppervlakte aangepast naar het netto glasoppervlakte.”

 

Echter in de aan te leveren documenten zoals bijvoorbeeld het uitvoerdersformulier en het subsidieformulier wordt alleen gevraagd naar het volgende”

"Triple glas U <= 0,7 [W/m2K] i.c.m. een nieuw isolerend kozijn U <= 1,5 [W/m2K]"

“<=” betekent “kleiner dan of gelijk aan”

 

Mijn vragen: 

  • Heeft RVO hier een punt? Kunnen ze éénzijdig bepalen dat kozijnen niet en het glas wel in aanmerking komen voor de regeling? De kozijnen zelf zijn ook isolerend en noodzakelijk om het gewicht aan glas te kunnen dragen. 
  • Mag het RVO hier een inschatting maken van het glasoppervlak, want ze hebben het nooit gevalideerd. 
  • Zijn er meer leden die een verschil zagen in aangevraagde en toegekende subside op basis van triple glas raamoppervlak? 
  • Zou het nut hebben bezwaar aan te tekenen? 

 

 


0 reacties

Geen reactie

Reageer