Vraag

Vele lucht-/waterpompen op het dak

  • 16 February 2020
  • 2 reacties
  • 247 Bekeken

Hallo wij hebben voor om een nieuw appartement te kopen. Het is de bovenste woning, boven ons is een plat dak.

Op het dak van 133 m2 komen 7 units (ventilatoren) ! 6 Zijn ook van de andere woningen onder ons. Het zijn  alle van het merk IthoDaalderop HP-S55. (44 DB)  Is dus best stil.

De units komen op rubber blokken. Volgens ons is het geluid uit te houden. De lage frequenzen bezorgen ons meer zorgen. Gaan overal door.

Kan iemand mijn zorgen delen of die zorgen weg nemen ? 

Bedankt voor de reactie(s)

 


2 reacties

Reputatie 5
Badge +1

Nieuwleusen, 17 februari 2020.

 

Geachte  Gerard,

Onze buren hebben één luchtwarmtepomp unit op het gezamenlijke platte dak van de garages staan sedert 2015. Indertijd waarschuwde een  deskundige voor het plaatsen van een luchtwarmtepomp op een plat dak vanwege de resonantie. Nu, in 2020, constateren we een behoorlijke toename van het lawaai van de warmtepomp. We horen het ding zelfs bij ons in de woonkamer, terwijl we drievoudige beglazing hebben en onze woning prima is geïsoleerd. Je zorgen zijn ons inziens meer dan terecht en in hoeverre je betrouwbare garanties kunt vragen en krijgen lijkt ons dubieus.

 

Geert Nap

 

Reputatie 7
Badge +3

Hierbij gaat het ook nog eens over 9 verschillende verdampers (met ventilator). Zouden sommige elkaar dan niet kunnen versterken? Misschien zijn grotere verdampers (als er ruimte is) ook een optie? Hoe groter het oppervlak van de warmtewisselaar in de buitenunit hoe langzamer de ventilator kan draaien? Toch? Waarom niet één grote luchtwaterwarmtepomp? Het verbruik van warmte (warm cv-water) kan immers ook gemeten worden (zie o.a. de rekening van stadsverwarming).

Reageer