Beantwoord

Wat is een effectieve manier om een split-level woning te isoleren?

  • 29 January 2019
  • 5 reacties
  • 1273 Bekeken

Beste VEH,
Ik heb een split-level woning met 7 kleine verdiepingen. Alles is open dus we verliezen veel warmte. We hebben al wel dubbel HR++ glas. Wat is verder een effectieve manier om onze split-level woning te isoleren?

Bedankt,
Cristel
icon

Beste antwoord door Chris8 1 March 2019, 16:23

Bekijk origineel

5 reacties

Beste Cristel
Heel veel informatie over het isoleren van een woning is te vinden via ons energiehuis. Wil je meer specifieke informatie over wat in jouw situatie het beste is kan je het beste contact opnemen met onze bouwkundige helpdesk.

met vriendelijke groet
Jan Roelof (van Vereniging Eigen Huis)
Reputatie 1
De bovenste verdiepingen afsluiten met een lichte wand of glaswand met deuren zodat de meeste warmte beneden blijft. Is wel een verbouwing.
Een isolerend gordijn onderaan de trap kan al behoorlijk schelen. Dit hebben wij zelf ook gedaan.
Verder kan ik de speedcomfort aanbevelen. Deze gebruiken wij nu ruim een jaar en het gasverbruik is met ca. 10 procent gedaald. Verder is het huis een half uur sneller op temperatuur en kun je de aanvoertemperatuur van de cv, indien je dit nog niet gedaan hebt, nog verder verlagen. Ik vind het zelfs een betere en goedkopere investering dan het dubbele glas te vervangen door hr++ glas, zoals bij ons is gebeurd.

Daarnaast kan ik radiatorfolie en niet te vergeten cv buisisolatie van harte aanbevelen. Dit laatste kost slechts enkele tientallen euro's en heb je binnen éé stookseizoen terugverdiend.
Koop dit niet bij de bouwmarkt, want dit is vaak rommel. Goede merken zijn bijvoorbeeld Armaflex en Armacell. Bijkomend voordeel is, dat je de leidingen tijdens het opwarmen minder hoort tikken.

Ons gasverbruik is door dit alles gedaald van 1500 kuub gas, naar minder dan 800 kuub per jaar. 😊
Reputatie 3
Ik vind het zelfs een betere en goedkopere investering dan het dubbele glas te vervangen door hr++ glas, zoals bij ons is gebeurd.

geweldige en goedkope tip.
Reputatie 7
Badge +3
Omdat warme lucht stijgt, zou ik tijdens het stookseizoen zoveel mogelijk gebruik maken van de bovenste verdiepingen. En dus de verwarming op de laagste verdiepingen zo veel mogelijk uit. Als alternatief beneden wonen en boven afsluiten door gordijnen, schuifdeuren en open trappen dicht maken heeft weinig effect als je elke dag een paar keer naar boven moet. Zodra je dan immers naar boven moet en zo'n deur of gordijn open zet zakt de koude lucht van boven direct naar beneden. Zelf heb ik een dakraampje met dubbelglas maar is toch koud. Die heb ik met een gordijn afgesloten.

Reageer