Beantwoord

Wat zijn de beste isolatiemogelijkheden voor een huis met een houtskeletbouw?

  • 24 February 2019
  • 2 reacties
  • 3197 Bekeken

  • Nieuwe deelnemer
  • 0 reacties
Ik lees veel over isolatie in het VEH blad. Maar wat ik daarbij mis zijn de mogelijkheden voor houtskeletbouw woningen uit de jaren 80. Die waren toen zeer populair. Ook wij hebben destijds er toen een aangeschaft.
Toen Ik navraag deed voor onze eigen woning uit '87 om de spouwmuur te isoleren, kreeg ik van de ene adviseur dit zeker moest doen, maar een ander wees dit absoluut af, omdat je anders vocht- en schimmelvorming ging krijgen. Je plaatst namelijk een barrière in de "spouw". Ik kon enkel extra voorzet isolatiewanden plaatsen aan de binnenkant van de woning.

Kan iemand van VEH mij hierin echte helderheid scheppen?
icon

Beste antwoord door Jaapd 7 March 2019, 13:21

Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 1
Bij mijn huis (houtskelet binnenkant en baksteen buitenkant) zelfde verhaal over spouw-isolatie , het isolatiebedrijf vond de luchtspouw hier en daar te smal < 3cm. Als je de binnenkant isoleert met een voorzetwand kan je ook condens in het houtskelet krijgen waardoor houtrot en schimmel. Een extra isolatie-schil aan de buitenkant is zeer ingrijpend en heel duur en vaak vergunning nodig, omdat de muur dikker wordt en het uiterlijk verandert. Ook zijn aanpassingen bij ramen en deuren nodig en extra voorzieningen voor het ophangen van zonneschermen.
Reputatie 3
@Harm op de site van Eigen Huis wordt hier over geschreven. https://www.eigenhuis.nl/eigen-huis-kopen/huis-duurzaam-maken/energiehuis/gevelisolatie-buitenzijde

als je meer informatie wilt, of 'echte helderheid' zoals je schrijft, kun je contact opnemen via de site. Op deze community helpen leden elkaar met ervaringen en tips.

Reageer