Van het gas af

  • 9 April 2019
  • 9 reacties
  • 764 Bekeken

Zou wel eens willen weten waarom Eigen Huis niet meer op komt voor de mensen die eigenlijk helemaal niet van het gas afkunnen .Zelf jaren geleden zonnepanelen genomen ,huis laten isoleren ,Hr ketel,dus genoeg gedaan om de gasrekening naar beneden te krijgen waarvoor ik en met mij velen nu worden gestraft want helaas is het straks niet meer te betalen (,Dus eigen huis sta op )

9 reacties

Reputatie 6
Badge
Ik ben ook van mening dat de gevolgen van "van het gas af" voor huiseigenaren van oudere, moeilijk te isoleren huizen moeten worden verzacht. Alleen is de prangende vraag: Op welke manier(en) kan de overheid dit faciliteren, zonder aan de doelen afbraak te doen? - Dit geldt trouwens net zo goed voor huurders van oudere, slecht geïsoleerde huizen, flats etc., die mensen hebben nog minder middelen om iets te doen.
Dat iemand de gevolgen van het beleid ""weg van het gas" in het kader van het klimaatakkoord als "straf" ziet voor eerdere (hopelijk succesvolle) besparingsinspanningen kan ik aan de andere kant niet begrijpen.
Wees blij dat je energetische voetafdruk nu al kleiner is, anders viel de rekening in toekomst nog hoger uit. YMMV
Denk dat ik het dan niet goed heb opgeschreven ik zie mijn besparing besli.st niet als straf maar iets wat de meeste mensen indien zij het kunnen zouden moeten doen . Ging mij alleen omdat idiote gedoe dat wij van het gas afmoeten .
Reputatie 1
@Gertje Waarom kun of denk je niet van het gas af te kunnen ?
Henk heel eenvoudig omdat er nog geen goede vervanging voor is ,en wat je ook denkt kijk eens naar de landen om ons heen die zijn niet zo gek als wij tenminste wat het gas betreft.
Reputatie 1
@Gertje Ik heb een slecht geisoleerde jaren 70 woning 1650m3 gas verbruik, daar heb ik in 2016 wel een prima en kostenbesparende vervanging voor gevonden. Mijn energierekening bedraagt nu 19,00 per maand nl.

Van het gas af, dat is het plan hier en we zijn al aardig op weg.

We hebben nu nog een cv ketel en 2 parallel geschakelde close in boilers voor warm water. (niet onze keuze maar een gedwongen feit na verhuizen)

Ons plan is om in alle kamers infra rood vloerverwarming te leggen met in elke kamer een eigen thermostaat.

Warm water gaan we mogelijk maken door een zonneboiler met daar aan een elektrische boiler geschakeld.

We hebben  al16 zonnepanelen dus dat helpt bij het elektrsich verwarmen.

De infra rood vloer ligt nu al in een kleinere kamer als test en werkt goed. 

We verwachten dat het vooral gaat besparen op verwarmen omdat de kamers individueel te verwarmen zijn en niet zoals bij een cv ketel installatie, onnodig meerdere kamers als dat niet nodig is.

Helaas is voor dit soort initiatieven nog geen enkele tegemoetkoming door de overheid en dat is jammer. Het is redelijk eenvoudig om de vloerverwarming te leggen en aan te sluiten. De zonneboiler met elektrische boiler is wat ingewikkelder en mijn vraag hier in dit forum is of er mensen zijn die tips kunnen geven hoe de zonneboiler het best aangesloten kan worden op de elektrische boiler. Zelf denk ik aan een regelsysteem dat detecteert of de zonneboiler voldoende warm water heeft en zoniet, dat de elektrische boiler dan gevoed wordt met voorverwarmd water via de zonneboiler-boiler.

Tips iemand? Ook als het gaat om regelsystemen die dit mogelijk kunnen maken?

Hoor graag van jullie en alvast bedankt!

Reputatie 7
Badge +2

Hoeveel Kilowatt bedraagt het vermogen van de infrarood vloerverwarming in die kamer. En hoeveel is dat per vierkante meter gemeten over de hele kamer. En ligt er ook infrarood vloerverwarming op plaatsen waar ook kasten op staan ?

Reputatie 6
Badge +2

Het ‘van het gas af’ is een keuze.
En omdat het niet heel erg simpel is zul je op een gegeven moment die keuze moeten maken, de stip op de horizon moeten zetten, om alle veranderingen die er voor nodig zijn in gang te kunnen zetten.
Om de innovaties te gaan stimuleren, etc.

Gezien de klimaatdoelen maar ook alleen al vanwege het maken van een betere leefomgeving, is van het gas af een vrij logische keuze.

Daarbij komt nog dat we sowieso van het Gronings gas af willen.
Dan zou je dus gas moeten gaan importeren waarbij de 2 meest logische keuzes zouden zijn:
gas van Putin, of gas uit de Amerikaanse fracking-velden.
Ieder heeft zo weer zijn nadelen waardoor je mogelijk liever niet die keuze maakt.

Als je dat dan combineert kom je op een vrij logische, maar geen simpel uit te voeren, keuze om binnen ca 30 jaar (dus zeker niet morgen al) van het gas af te gaan.

De kosten er voor kun je zien als een investering in volksgezondheid en een stukje levensgeluk, wie kan daar nu tegen zijn ? :)

Uiteindelijk kan het ook kansen en werkgelegenheid opleveren Zie bijvoorbeeld Techneco.

Anne.

Hoeveel Kilowatt bedraagt het vermogen van de infrarood vloerverwarming in die kamer. En hoeveel is dat per vierkante meter gemeten over de hele kamer. En ligt er ook infrarood vloerverwarming op plaatsen waar ook kasten op staan ?

Hoi, in het kantoortje (6m2) ligt infrarood vloerverwarming van verwarmingshandel.nl en met de gemeten weerstandwaarde (50 Ohm) kun je het vermogen berekenen, dat komt neer op 1058 Watt. De thermostaat vergelijkt de temperatuurinstelling met de omgevingstemperatuur en schakelt de vloer in als de gevraagde temperatuur hoger is dan de omgevingstemperatuur. De vloer warmt dan op tot de maximale vloertemperatuur die op 29 graden staat ingesteld in de thermostaat (vanwege het type PVC vloer die is gebruikt). Als die temperatuur is bereikt, schakelt de thermostaat de vloer uit tot de vloer weer wat afgekoeld is. Dit herhaalt zich telkens tot de ruimte op de ingestelde gevraagde ruimte temperatuur is. Het werkt goed maar we hebben al gemerkt dat de buitenmuur erg koud is. Daar gaan we nog kijken of spouwmuurisolatie mogelijk is. De vloerverwarming zelf heeft een vermogen van 160W/m2 maar natuurlijk is niet elke mm2 voorzien van de folie. Uit de bovenstaande gemeten waarden kun je afleiden dat de verwarming effectief 1058 W / 6m2 = 176W/m2, meer dus eigenlijk dan de vloer zelf als specificatie heeft.

Al met al zijn we goed op weg maar gaan we nog een tweede kamer voorzien van deze vloerverwarming met een ander type vloer om te zien hoe een “normale” laminaat vloer het doet als hoofdverwarming.

Bijzonder fijn voordeel is dat de radiatoren en leidingen voorgoed weggehaald kunnen worden wat aanzienlijk scheelt in ruimte en scheelt bij het strak maken van de muren.

Reageer