New

Duurzaam bouwen, Energie Neutraal.

  • 6 April 2019
  • 0 reacties
  • 294 Bekeken

Energie Neutraal:
Wij als gepensioneerden kregen de gelegenheid om nieuwbouw te realiseren. Gezien de hypotheek laag was konden wij extra opnemen voor duurzaam bouwen. Onze AOW en pensioen staat zoals voor iedereen onder druk.
Een maandlast verlaging is dan zeker welkom.
Wij hebben In-dak-zonnepanelen laten plaatsen en dat bespaart dakpannen, het gaf ons ruimte om een reserve te hebben voor een toekomstige Elektrische Auto. Daarbij hebben wij gas-loos gebouwd en een lage temperatuur All-Electric Warmtepomp geplaatst. Door de eenvoud met vele voordelen hebben wij voor géén grote boiler, maar voor een gewone goed geïsoleerde elektrische boiler gekozen. (stukken goedkoper en minder onderhoud)
Wij kozen niet voor een ventilatie WTW en Douche warmte terugwinning-systeem. Het onderhoud en de dure installatie zouden wij nooit terug verdiend kunnen krijgen door het laag rendement daarvan.
In ons pand zijn best grote ramen geplaatst maar dan allemaal met trippel-veiligheidsgras met hoge isolatiewaarde. Wij verbruiken omstreeks 6500 kW voor het Koken, Verwarmen, WW en Airco p/jr.
De totale meerprijs hebben wij gefinancierd door een extra hypotheekje met zeer lage rente. De BTW teruggave op de zonnepanelen en de Subsidie op de WP beperkte de kosten.
Op dit moment leveren wij zelf na saldering meer dan 2000 kW terug tegen de gewone kale kW prijs. Van dat ontvangen bedrag kunnen wij gemakkelijk de extra rente betalen.
Het bedrag van de ontvangen terug-levering en het vervallen van de energiekosten, minus het hypotheekbedragje levert ons een mooi extra maandbedrag op. De aflossing schuiven wij door naar 15 jaar welke straks met de waarde van de woning wordt verrekend. In de kruipruimte onder de vloer hebben wij voldoende ruimte voor de eventuele warmteopslag in de toekomst gereserveerd.
Nu kijken wij uit naar een energieleverancier met de hoogste kW prijs, dat is het tegenovergestelde van de vele voordelige concurrerende leveranciers.

0 reacties

Geen reactie

Reageer