Vraag

Dakkapel zet uit als gevolg van warmte, wie heeft ervaringen hiermee?

  • 14 September 2023
  • 1 reactie
  • 55 Bekeken

  • Nieuwe deelnemer
  • 0 reacties

Onze nieuwbouwwoning is een half jaar geleden opgeleverd. Regelmatig hebben we de afgelopen maanden klappen gehoord, die we toeschreven aan te snel rijdende auto’s over de verkeersdrempel die voor onze woning ligt. Maar nu is het vermoeden dat het geluid van de dakkapel op zolder komt als gevolg van uitzetting door de warmte. De dakkapel is een prefab die al tijdens de bouw op het dak is geplaatst. Nu de buitentemperatuur lager is geworden lijkt de frequentie van de klappen namelijk ook af te nemen. Maar de herkomst van het geluid blijft vooralsnog lastig te traceren, het doet zich onregelmatig voor. Wij hebben een lange woonhistorie van 40 jaar, verschillende huizen gehad met een dakkapel en hebben nog nooit gehoord c.q. last gehad van een ‘knallende’ dakkapel.

Een melding van het issue bij de bouwer heeft als reactie opgeleverd:

Als het echt warm wordt gaat het hout uitzetten en komt er uiteraard wat spanning op de bevestigingen, dat kan verklaren dat het af en toe klapt.

Daar kunnen we niets aan doen omdat dat een eigenschap van hout is.

 

Wij vroegen ons af of andere leden ervaring hebben met een ‘knallende’ dakkapel, en zo ja, wat de actie was en of/hoe het probleem is opgelost.


1 reactie

Reputatie 2

@ADS Welkom op Eigen Huis Community en dankjewel voor je bijdrage. Wellicht dat andere leden hun ervaringen in een reactie op je bericht kunnen delen. Groet, Stephanie

Reageer