Loop jij kans op funderingsschade?

  • 26 March 2024
  • 0 reacties
  • 42 Bekeken
Loop jij kans op funderingsschade?

Door klimaatverandering en wisselende grondwaterstanden neemt de kans op funderingsproblemen toe. Deze problemen zit letterlijk onder de grond verborgen, maar kunnen wel tot grote schade leiden.

Van een klemmende deur of een scheurtje in de muur tot een volledig onbewoonbaar huis. Een half miljoen huizen in Nederland zijn verzakt, en als er niet snel iets gebeurt kan dat aantal verdubbelen. Als je een huis wil kopen, hoe weet je dan of het huis wat je op het oog hebt funderingsproblemen heeft?

Het is bijna onmogelijk voor een koper om daarachter te komen. Schade aan de fundering, of het risico op verzakking, wordt nu bijna nooit verteld. Maar jij draait wel voor de kosten op als het huis verzakt blijkt te zijn. En dat kan flink oplopen. Hoe kom je erachter of een huis verzakt is? En moet die woningmarkt niet veel transparanter? 

Vereniging Eigen Huis heeft het onderwerp op de politieke agenda gezet en Radar wijdde er een uitzending aan. 

Weet jij of je in een risicogebied woont of wil kopen? En weet jij hoe je signalen van funderingsschade kan herkennen? Kijk op onze website en praat hieronder mee!


0 reacties

Geen reactie

Reageer