Vraag

Nieuwbouw projekt - Casco oplevering

  • 3 June 2024
  • 3 reacties
  • 33 Bekeken

We hebben een appartement gekocht in een nieuwbouwproject in Amsterdam - The Ruby. Het project heeft een studio, Homestudios, via wie je je woning kunt laten inrichten. Maar wij willen andere leveranciers gebruiken. Daarom willen we vragen om casco levering, zonder badkamer en keuken, maar met alle aansluitingen en leidingen voorbereid.

Maar de mensen van Homestudios zijn helemaal niet behulpzaam. Ze beantwoorden onze vragen niet volledig en zeggen dat als wij voor casco kiezen, zij alle leidingen volgens het nulplan zullen aanleggen.

Wat kunnen wij doen? We voelen ons helemaal hulpeloos.


3 reacties

Reputatie 3

Nieuwbouw woningen zijn op te leveren zonder keuken of badkamer of volledig casco. De aannemer moet dan wel hieraan meewerken.

Bij een nieuwbouw appartement is deze keuze vaak beperkt. Het appartement kan zonder keuken worden opgeleverd waar de aannemer op verzoek het leidingwerk en aansluitingen op de gewenste plaats alvast aanbrengt. Bij een badkamer ligt dit anders, wegens de aansprakelijkheid en garantie (i.e. kans op lekkages) is het meestal niet mogelijk de badkamer “kaal” opgeleverd te krijgen….

Is het dus misschien geen goed idee om een andere partij onze badkamer laten maken?

Reputatie 3

Wanneer de aannemer het toestaat dat een andere partij de badkamer maakt dan moet je overwegen:

  • Legt de aannemer de badkamer aan, dan geldt hiervoor de volledige garantie en zijn mogelijke gebreken, inclusief mogelijke lekkage van aan- en afvoerleidingen, ook naar onderburen voor de aannemer;
  • Laat je de badkamer door derden aanleggen, dan zijn lekkage van aan- en afvoerleidingen, ook naar onderburen voor jou risico.

Neemt niet weg dat het wel zo netjes zou zijn wanneer HomeStudios gewoon zou reageren en meedenkt met haar (potentiële) klanten.

Reageer