Vraag

Oplaadpalen op eigen terrein VvE

  • 8 January 2022
  • 3 reacties
  • 349 Bekeken

Is er ergens ervaring met het door/via de VvE aanleggen van laadpalen (of een elektriciteitsbekabeling waarop in de toekomst laadpalen kunnen worden aangesloten) op het eigen VvE terrein?


3 reacties

Reputatie 2

@Meekijker Hoi , welkom bij onze community. Via onze website hebben we het volgende gepubliceerd: Als u een oplaadpunt wilt op uw eigen parkeerplaats, heeft u toestemming nodig van de algemene ledenvergadering van uw VvE. Een VvE mag aan de plaatsing voorwaarden stellen. Als het VvE Modelreglement 2017 (artikel 28.3) van toepassing is, kunt u volstaan met een melding dat u een laadpaal heeft. Die moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zoals dat een erkende installateur het oplaadpunt aanbrengt en dat u achteraf een certificaat of garantiedocument kunt laten zien. Ook moet de opstalverzekeraar toestemming geven. Meer hierover via https://www.eigenhuis.nl/vve/verduurzamen/laadpalen-vve#/. Groet, Stephanie

Geachte Stephanie,

 

Dank voor deze informatieve gegevens.

Toch wil ik graag de vraag over ervaringen van anderen in dezen nog open houden. Met name dus over VvE-collectieve voorzieningen voor landpalen/laadpaalinfrastructuur voor de parkeerplaatsen van de individuele leden de VvE op het betreffende terrein van het complex (in dit geval geen parkeergarage).

Met vriendelijke groet,

Meekijker

Reputatie 2

@Meekijker Graag gedaan :smiley: we zijn ook benieuwd. Groet, Stephanie

Reageer