Vraag

Petitie voor betaalbare starterswoningen

  • 25 August 2022
  • 7 reacties
  • 104 Bekeken

Beste mensen,

Ik krijg een bericht van jullie binnen mbt een petitie voor goedkope huizen voor starters. Ik werd echt een beetje kribbig van die e-mail. Ik gun elke starter een betaalbare woning. Echter waarom alleen de starter? Iedereen wil toch gewoon een betaalbare woning? Ik ben geen starter meer maar ik kan me heel goed voorstellen dat ontzettend veel mensen hun jaren 70 woning van 450000 euro als een haas zullen willen inruilen voor een nieuwbouw woning tot 260000. 
 

Dus ik zou willen voorstellen dat jullie je hard maken voor betaalbare woningen. Niet alleen voor starters. Ik heb de petitie NIET getekend. Discriminatie vind ik het.

 

Mvrg

Tessa


7 reacties

Ik teken deze petitie niet. Mijn pleidooi is voor betere en duurzamere woningen voor starters en senioren, en onderzoek naar betere verdeling van bestaande woningen. Veel senioren wonen in te grote huizen. Het zou jammer zijn als er natuur wordt opgeofferd terwijl er in steden mogelijkheden zijn voor verdichting

Mijn ouders willen dolgraag hun mooie eengezinswoning in de Randstad inruilen voor een nette aanleunwoning. NIET TE VINDEN. 
 

Ik ben ervan overtuigd dat er genoeg tussenwoningen zijn maar te weinig fatsoenlijke doorstroom flats voor ouderen.

 

Denk je in. Is je prachtige tussenwoning met tuintje waar je al je herinneringen hebt liggen waar je bijna gratis woont te groot. Vind je een gedachte aan een aanleunwoning eigenlijk wel prettig. Kun je die stap niet maken. Of ze vragen 2400 euro netto per maand of het is er gewoonweg niet. 
 

Dan is de keuze snel gemaakt. Blijven zitten en dan maar aanspraak maken op allerhande ambulante zorg.

 

Groeten

Tessa

Een oproep aan VEH om structurele oplossing te onderzoeken dan een petitie voor betaalbare woningen. En als je het als doet doe het dan voor iedereen, Maar stop met dit soort korte termijn denken. Een huis van €260K wordt morgen weer met dikke winst verkocht

Er is een structurele wijziging nodig want dit systeem met “gratis” geld van belastingvoordelen en subsidies heeft geleid tot deze situatie en de stijging van de huizenprijs zal nog wel even doorgaan zolang andere starters het kunnen betalen met een jubelton van paps en mams  

Hopelijk kijkt VEH naar dergelijke structurele oplossingen. Wellicht vloeken in de kerk en niet  in het belang van huiseigenaren,

Reputatie 4

Ik teken deze petitie niet. Mijn pleidooi is voor betere en duurzamere woningen voor starters en senioren, en onderzoek naar betere verdeling van bestaande woningen. Veel senioren wonen in te grote huizen. Het zou jammer zijn als er natuur wordt opgeofferd terwijl er in steden mogelijkheden zijn voor verdichting

VEEL senioren wonen in TE grote huizen.

Laten senioren nu zelf uitmaken wanneer ze in een ANDERE woning willen (of moeten) gaan wonen. 
 

Reputatie 2

Verdichting in de steden is ook niet al te best, te veel beton en de boel warmt weer op naar 45 graden zodra het zomer is.

De regelgeving moet versoepeld worden, dan kunnen mijn kinderen straks zelfstandig wonen binnen mijn "te grote" huis (zetten we er een muurtje in). Of in een woonunit in mijn "te grote" tuin. Ik was niet van plan zelf veel in te schikken na 30 jaar gewerkt/gespaard te hebben voor deze "te grote" woning die overigens 6 jaar geleden nog onverkoopbaar was.

Geen groepen belachelijk bevoordelen, kijk naar de vette winsten die vroeger gemaakt zijn na de verkoop van voormalige premiewoningen. Ik kwam niet in aanmerking voor premie wegens te veel inkomen en de verkopers van de voormalige premiewoningen verdienden er kapitalen aan.

Meer sociale huurwoningen vind ik, dan normailseert de koopmarkt ook.

Het zou beter zijn als VEH hier geen specifiek doelgroep zou benoemen maar zich richten op barrièrevrije woningen. Deze zijn door iedereen bewoonbaar en leveren dus een veel grotere groep eindgebruikers op.
Daarbij zouden alle toekomstige woningbouw verplicht barrièrevrij gebouwd moeten worden.
Dit voorkomt dat we met “onbruikbare” woningen opgescheept zitten.
Momenteel zijn mijn verloofde en ik bezig een huis te bouwen in Duitsland, aangezien de grondprijzen hier belachelijk duur zijn en we daar wel een woning naar onze smaak en behoefte kunnen en mogen bouwen. Het hoofddoel is dat de woning barrièrevrij is zodat we niet hoeven te verhuizen i.v.m. evt. (toekomstige) ongemakken. Dit zou de norm in bouwen moeten zijn, dan kunnen mensen in hun huis kunnen blijven wonen al ze dat willen. Niet de stoelendans die we nu opgetuigd hebben waarbij er verhuisd moet worden omdat een woning niet meer geschikt is omdat er b.v. drempels in liggen of er geen slaapkamer op de begane grond aanwezig is.

Reputatie 1

@T.S.I.vanS Wij willen met de petitie Betaalbare huizen voor starters bereiken dat er voor starters betaalbare woningen worden gebouwd. Dat zijn huizen van rond de 260.000 euro. De gemiddelde huizenprijs is nu rond de 400.000 en de overheid mikt op nieuwbouwwoningen van 355.000 euro, maar dat is voor veel starters met modale inkomens onbetaalbaar duur. Daarom willen wij dat gemeenten, bouwers en projectontwikkelaars zich inzetten om woningen te bouwen die voor jonge mensen met een modaal inkomen wel betaalbaar zijn. Bij het laatste baksteenberaad dat plaatsvindt op 13 maart 2023, even voor de Provinciale Statenverkiezingen bieden we de petitie aan in politiek Den Haag, met hopelijk daarin honderdduizenden verzamelde handtekeningen. Het staat je uiteraard vrij om wel of niet de petitie te tekenen. Groet, Stephanie

Reageer