Vraag

Woningwaarde na vergroting verblijfsoppervlakte en dakisolatie

  • 16 June 2023
  • 2 reacties
  • 46 Bekeken

  • Nieuwe deelnemer
  • 0 reacties

Wij overwegen een nieuw dak op onze woning te plaatsen. Naast de voordelen van een nieuw en goed geisoleerd dak, zal hierdoor ook de verblijfsoppervlakte op de zolderverdieping met 25m2 toenemen. Hoe kan ik een (ruwe) inschatting maken wat het effect hiervan zal zijn op de waarde van de woning?


2 reacties

Reputatie 2

Hu @hrtrm welkom op de Community van Vereniging Eigen Huis. Bedankt voor je bijdrage en vraag. Mogelijk dat er vanuit de Community al reacties met ervaringen komen. Eventueel kunnen onze bouwtechnische specialisten je hier ook meer over zeggen. Ze zijn te bereiken via 033 450 77 50 van maandag tot donderdag van 09.00 tot 18.00 en op vrijdag van 09.00 tot 16.30. Groet, Stephanie

Reputatie 4

Als u het hele dak vernieuwt en isoleert naar de huidige eis voor nieuwbouw Rc>=6,2m2K/W dan komt u zeker in aanmerking voor een verhoging van één of twee energielabels. Als u er dan nog zonnepanelen op legt zijn het twee maatregelen en kunt u misschien subsidie krijgen. Misschien heeft Google antwoord daarop.

Hoeveel stijgt de WOZ-waarde bij verhogen energielabel. Daarover heeft Brainbay onderzoek gedaan, een dochteronderneming van de NVM. Die komt op 7,2% waardestijging. Dat hogere energielabel moet je dan ook aanvragen! Daarna, als je die hebt ook een hogere WOZ-waarde aanvragen bij de eerstvolgende termijn. Anders blijf je met een nieuw dak en oud label en oude WOZ zitten en geef je het gratis weg.

Voor die extra 25m2 verblijfsgebied moet je de waarde van 25m2 gebruiksoppervlak in mindering brengen en de waarde van 25m2 verblijfsgebied bijtellen. Ik weet niet hoeveel verblijfsgebied meer waard is dan gebruiksoppervlak. Misschien het dubbele?

 

Reageer