Vraag

VVE Brandveiligheid en Beheerplan

  • 20 July 2023
  • 1 reactie
  • 84 Bekeken

Is er een VvE begonnen met het denken of zij de "Leidraad Brandveilig beheren van woongebouwen" gaan gebruiken, om hoe complex brandveilig te maken.

Wordt per 1 januari een hot-item, want dan gaan deze verhelderde brandbeheerstechnische regels in.

Meer info op: https://nipv.nl/brandveilig-beheren-van-woongebouwen/


1 reactie

Beste Hans,

Niets doen aan brandpreventie is naar mijn mening altijd verkeerd, maar wat gebeurd er als je de leidraad niet hanteert? Krijgt de VvE een boete of iets dergelijks?
Om leden wat “wakker te schudden” over dit onderwerp hebben we wat aspecten over de vluchtroute in het Huishoudelijk Reglement geplaatst.  Dat leverde vanzelf wat reuring op in de ALV. Verder zijn we in gesprek gegaan met de brandweer. Zij zijn best bereid om wat toelichting te geven over bijvoorbeeld de compartimentering van het gebouw. Tegelijk laten zij zien waar overtredingen zitten.  Hiervan is verslag gedaan naar de leden. En zo zullen we stapje voor stapje verder gaan, maar ons ook bewust zijn dat leden van hun gemak houden en de regels zullen blijven overtreden. Echte querulanten zullen er ook zijn en wat daarmee te doen? Idee: maak er een agendapunt van voor een ALV en laat de leden stemmen of dat lid een boete opgelegd krijgt.  Je hoort hoe anderen er over denken en je weet als bestuur hoeveel steun je krijgt van andere leden. 
Veel succes.

 

Reageer