Vraag

VvE zoekt bankrekening met dubbele accordering bij betalingen

  • 19 July 2023
  • 7 reacties
  • 173 Bekeken

Bij welke bank is er de mogelijkheid om betalingen dubbel te laten accorderen? 
we hebben een externe bestuurder met administratieve ondersteuning en het zou prettig zijn als zij een betaling bij de bank kunnen invoeren en accorderen en dat een van de leden van de VvE dan een tweede accordering doet (in het banksysteem) voordat de betaling door de bank daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

is er iemand die deze mogelijkheid heeft en bij welke bank is dat?

 


7 reacties

Bijv. Rabo-bank heeft mogelijkheid tot accorderen (‘tweede handtekening zetten’).

Reputatie 2

Wij maken gebruik van de Rabobank. Alleen in ons geval plaatsen twee bestuurders van de VvE de handtekening, niet de beheerder. De beheerder heeft wel toegang tot de rekening en kan o.a. incasso’s voor de maandelijkse bijdrage verwerken.

Is overigens wel een dingetje  een rekening openen…..

Bij de ABN AMRO hebben we het "vier ogen principe" ingericht voor onze VvE i.s.m. onze VvE beheerder.

1: VvE beheerder beoordeelt en registreert de ontvangen facturen in Twinq, indien akkoord,

2: VvE beheerder stuurt melding via Twinq naar de penningmeester van de VvE, penningmeester beoordeelt de factuur en geeft al dan niet akkoord, indien akkoord 

3: VvE beheerder zet factuur klaar voor betaling.

4: VvE penningmeester geeft akkoord in Twinq voor betalingsrun via eigen/VvE bankpas.

Onze VVE heeft een ABN rekening voor het reservefonds. En een rekening courant bij een andere bank.

Alleen bij de rekening voor het reservefonds gebruiken we het 2 handtekeningen systeem dat ABN biedt. Volgens ons reglement (1992) zijn de gemachtigden daarvoor de voorzitter van de vergadering en een gekozen lid. De beheerder kan de rekening alleen bekijken (vnl. het saldo) voor het opmaken van de jaarrekening.

Als er een factuur binnenkomt bij de beheerder die uit het reservefonds betaald moet worden, maken de 2 gemachtigden het bedrag van de factuur over naar de rekening courant, na controle van de factuur. De beheerder betaalt vervolgens de factuur.

De 2 handtekeningen voor de ABN rekening (elektronisch goedkeuren transactie door in te loggen) staat bij ons los van eventuele meerogen systemen die de de beheerder gebruikt in het boekhoudsysteem.

 

FdR / HvandenB hoe werkt dat exact bij de Rabobank? Gaat het via het internet bankieren  of ...? Wat was het probleem met de rekening openen?

Wij gebruiken wat N.A.A.P. ook doet, maar het voelt niet als dubbel accoderen bij de bank. Je VvE beheerder heeft volledig toegang en kan in principe ongewenste betaling uitvoeren.

DickF hoe werkt dat bij de ABN, loggen die twee VvE leden zelfstandig in en klikken dan op akkoord of ...?

 

Reputatie 2

@sikkes Bij de Rabobank werkt dit via internet bankieren. Voor wat betreft het openen van een bankrekening zijn er aardig wat stappen die je moet doorlopen en de bank is hier niet erg snel in. 

Ook de ING heeft met 4 ogen accorderen. Wordt ondersteund door Internet Bankieren.

Reageer