Vraag

Wat is gevolg van verleende omgevingsvergunning zelf intrekken?

  • 13 October 2023
  • 3 reacties
  • 49 Bekeken

  • Nieuwe deelnemer
  • 1 reactie

Eind 2022 hebben wij een omgevingsvergunning voor een dakopbouw aangevraagd en ook verleend gekregen. Als gevolg hiervan is het aantal m2 woonoppervlakte in de ‘BAG’ opgehoogd alsof de dakopbouw gerealiseerd is. Onze plannen zijn het afgelopen jaar echter veranderd en we gaan de dakopbouw niet meer realiseren. We hebben bij de gemeente dan ook geen melding ‘start bouw’ gedaan.

Na contact met ‘BAG’ blijkt dat ons huis wel de status ‘verbouwing’ heeft, dit gebeurt schijnbaar automatisch als ze de vergunning hebben doorgekregen van de gemeente. De ‘BAG’ 

past aantal m2 woonoppervlakte alleen weer aan als ze dit van de gemeente doorkrijgen dat de verbouwing niet gerealiseerd is, of als de vergunning in ingetrokken.

Omdat de WOZ-waarde gebaseerd is op de gegevens uit de ‘BAG’ vraag ik mij af wat de gevolgen zijn voor de WOZ waarde: is die gebaseerd op het oude aantal m2 woonoppervlakte of op het verhoogde (en dus niet gerealiseerde) aantal m2?

 

Daarom ook de vraag, is het zinvol om de omgevingsvergunning in te laten trekken bij de gemeente, en wat zij hier de gevolgen van?


3 reacties

Reputatie 3

De legeskosten ben je kwijt. Als je het niet eens bent met de WOZ waarde kun je een bezwaar indienen nadat je de nieuwe aanslag hebt ontvangen en dan vertellen dat je de omgevingsvergunning hebt geannuleerd en je upload de documenten daarvan.

Maar wat voor effect heeft de status ‘verbouwing’ dan op de WOZ waarde, met welke m2 berekenen ze deze dan?

Reputatie 3

Als je in deze link naar beneden scrollt vind je veel informatie over je vraag.
https://www.waarderingskamer.nl

Hier kan je de huidige woz-waarde opzoeken
https://www.wozwaardeloket.nl

Je kan ook je gemeente bellen met je vraag of ze die nieuwe m2 weer terugdraaien.

Normale procedure is dat je in de zes weken na ontvangst van een nieuwe woz-aanslag bezwaar kan maken als je het niet eens bent met de gerekende m2 en de woz-waarde daarvan. 

 

Reageer