Nieuws

Afbouw salderingsregeling uitgesteld tot 2025

  • 1 June 2022
  • 26 reacties
  • 456 Bekeken

Reputatie 2

De afbouw van de salderingsregeling wordt uitgesteld naar 1 januari 2025. Vereniging Eigen Huis vindt dat een goed plan. De goedwerkende regeling stelt zonnepaneeleigenaren in staat om de woning te verduurzamen en de energienota te verlagen. Daarom is het belangrijk dat huiseigenaren ook na 2025 zonnepanelen kunnen blijven aanschaffen tegen aantrekkelijke condities.

Ondanks dat de afbouw van de salderingsregeling later in werking treedt, wil het kabinet nog wel blijven vasthouden aan het jaar 2031 waarin de salderingsregeling volledig is afgebouwd. Met ingang van 2025 mag je nog maar een percentage van de elektriciteit die je hebt teruggeleverd in mindering brengen op de hoeveelheid stroom die je hebt verbruikt. Dit percentage gaat elk jaar omlaag en daalt in 2025 met 36%. Tussen 2026 en 2031 daalt het percentage jaarlijks met 9%. Vanaf 2031 daalt het salderingspercentage met 28% tot 0%. 

Het afbouwvoorstel van minister Jetten.

 Nu het kabinet deze regeling wil afbouwen, vindt Vereniging Eigen Huis het van belang dat de terugverdiengarantie van zeven jaar blijft gewaarborgd. Dat geeft niet alleen huiseigenaren investeringszekerheid, het is ook een extra stimulans voor steeds meer zonnepanelen op zoveel mogelijk daken. 

Ik ben benieuwd naar jullie reacties op het afbouwvoorstel van de minister. Reageer hieronder! 

 


26 reacties

Reputatie 5
Badge +1

Als ik uit de OP van @Marijke mag citeren:

“…. Met ingang van 2025 mag je nog maar een percentage van de elektriciteit die je hebt teruggeleverd in mindering brengen op de hoeveelheid stroom die je hebt verbruikt. Dit percentage gaat elk jaar omlaag en daalt in 2025 met 36%. ...”

Is dat echt wat in het wetsontwerp staat?

 

Dat is inderdaad wat er in het wetsontwerp stond toen de afbouw regeling controversieel verklaard werd en daardoor niet door het vorige kabinet werd behandeld. Het is een percentage van wat er terug geleverd wordt.

 

 

 

 

 

Als dit zo berekend gaat worden, heeft @Driepinter gelijk met zijn berekening en ik niet. Helaas is nog niets in wetgeving vastgelegd. Je weet dus nog niet hoe het dan berekend gaat worden. Voor mij zal het niet veel verschil maken. Tegen die tijd heb ik meer verbruik dan opgewekte zonnestroom.

Reageer