Afkoppel zonnepanelen van de sluimert meter.

  • 6 April 2019
  • 6 reacties
  • 466 Bekeken

  • Nieuwe deelnemer
  • 0 reacties
Al straks geen vergoeding komt voor stroomlevering aan het net kunnen dan de zonnepanelen worden afgekoppeld van de elektrameter en/of elektranet

6 reacties

Reputatie 3
Ik ben geen techneut, maar als de omvormer stuk is gaat er toch ook niets naar het net?
Maar de vraag is waarom je dit zou willen? Om je omvormer niet te laten draaien dus slijten?
Reputatie 1
Als de saldering afgeschaft gaat worden dan zal er een teruglever-vergoeding voor in de plaats komen. Maar dan moeten de zonnepanelen natuurlijk wel aan het net gekoppeld moeten blijven.
Afkoppelen is mijns inziens dan ook nutteloos of zelf af te raden.
Reputatie 7
Badge +3
Er blijft altijd een vergoeding voor het leveren van stroom aan het net. Het enige wat ter discussie is zijn de plannen van het kabinet (Wiebes) om de salderingsregeling te vervangen. Behalve de huidige terugleververgoeding (nu voor het jaarlijkse overschot) van de energielevercier gaat u van de overheid dan namelijk ook een terugleversubsidie ontvangen. Deze zal lager zijn dan het huidige voordeel aan het niet hoeven betalen van energiebelasting, opslag duurzame energie en btw van de kWh's die nu nog gesaldeerd kunnen worden.
Reputatie 7
Badge +3
Als de saldering afgeschaft gaat worden dan zal er een teruglever-vergoeding voor in de plaats komen.
Om het antwoord helemaal goed te krijgen betreft het geen terugleververgoeding (die is er immers al voor de jaarlijkse overschot kWh's maar een terugleversubsidie.
Reputatie 2
En als antwoord op (mijn interpretatie van) de vraag van TS: Nee, dat kan niet. De gangbare, net gekoppelde omvormers kennen een zogenaamde 'anti islanding'' feature. Dat wil zeggen dat ze geen spanning produceren (en dus ook geen stroom) als ze niet aan een werkend elektriciteitsnet zijn gekoppeld.

Dit om te voorkomen dat argeloze monteurs ge-elektrocuteerd worden door zonnepanelen terwijl ze de hoofdschakelaar toch echt uit hadden gezet.

Voor geïsoleerde, niet net-gekopppelde toepassingen zoals tuinhuisjes, boten, en in de huizen van preppers heb je aparte omvormers nodig.
Reputatie 5
Badge +1
Beter is om je gebruik af te stemmen op de productie van de zonnepanelen.
Dus wassen, afwassen, stofzuigen, drogen, auto opladen etc te doen als de zon schijnt.
Er zijn ook met schakelklokjes apparaten in en uit te schakelen. Opwarmen van een boiler bijvoorbeeld.

Reageer