Ervaringen zonnepanelenleveranciers Bongo en Innodura

  • 10 oktober 2019
  • 11 reacties
  • 835 Bekeken

Wie heeft er ervaring met de leveranciers Bongo en Innodura mbt de levering en plaatsing van zonnepanelen?
Beide komen op mij over als kundig maar het prijsverschil tussen beide is behoorlijk. Ze bieden precies hetzelfde aan, dus ik twijfel bij de goedkoopste offerte of dat wel kan voor die prijs?

11 reacties

Reputatie 4
Badge +3

Hi @Zonnetje. Bedankt voor je vraag en welkom op de community van Vereniging Eigen Huis. Over de leveranciers zelf kan Vereniging Eigen Huis geen uitspraak doen, hopelijk kunnen andere communityleden je hier nog verder mee helpen. Wat ik je wel kan vertellen is dat je bij het uitzoeken van leveranciers vooral moet letten op hun voorwaarden. Let bijvoorbeeld goed op wat ze zeggen over de garantie, omvormers en het installatiewerk.  Zijn de garantievoorwaarden gelijk, dan is de prijs per wattpiek een goede manier om offertes te vergelijken. 

@Zonnetje ; Wij zijn in de laatste fase van het offertetraject met Bongo en komen nu steeds voor onaangename verrassingen te staan. Het salestraject verliep prima, al blijven wij het raar vinden dat Bongo niet vooraf een schouw doet van, dak, meterkast, plek omvormer etc. Daarom worden er verderop in het traject steeds fouten gemaakt, die elke keer tot een verhoging van de offerte leiden. Ook sturen ze voor de schouw een ander bedrijf, dat leidt ook tot problemen. Wij staan op het punt om nu af te haken, al stonden we al bijna in de planning. Wie kwamen er gunstiger uit de bus qua offerte, Innodura of Bongo?

Bongo is bij ons ook van te voren niet geweest en heeft op basis van door mij opgegeven informatie en een dakscan op afstand een aanbieding gedaan. Voor Innodura geldt hetzelfde.

Innodura was veel voordeliger, Bij beide precies hetzelfde aangevraagd in aantallen, fabrikaten, installatie etc.

Innodura neemt eventuele tegenvallers bij de installatie voor zijn eigen rekening.

Ik heb daarom met Innodura zaken gedaan en dat ging prima. Ze liggen op mijn dak, dus laat de zon maar komen.

Ik zou je aanraden ook eens bij Innodura te informeren.

Wij gaan na een goed gesprek toch met Bongo in zee, de combi van Europese panelen en een Europese omvormer staat ons wel aan (beide AEG). We gaan zien hoe het verder gaat met leggen enzo. Eind deze maand liggen ze op het schuurdak. 

Ik ga ook met Bongo in zee.

Zelf wat onderzoek gedaan. Bongo heeft een eigen groot kantoor en loods. Hier is dus alles te zien.

innodura werkt vanuit een bedrijfsverzamelgebouw. Dit gaf mij een minder goed gevoel.

ik zeg dus niets over kwaliteit.

Bongo lijkt mij een stabielere partij.

De zonnepanelen van Bongo liggen inmiddels op het dak van de schuur en doen hun werk (AEG). Er is echter in het voortraject veel mis gegaan door gebrekkige interne communicatie en gewoon domme fouten. De prijs van de offerte werd daardoor steeds hoger, zelfs toen we al voor akkoord getekend hadden en naar ons idee de opdracht al bij de afdeling planning lag, kregen we nogmaals bericht dat de prijs omhoog moest omdat ze achteraf te weinig meters kabel hadden berekend (wat vanaf het eerste moment van contact al duidelijk had moeten zijn…, net als het feit dat we bij 15 panelen een zwaarder type omvormer bleken nodig te hebben dan in eerste instantie geoffreerd). De bijbehorende app is nog steeds niet klaar, dus we kunnen (tweeënhalve maand na installatie) de opbrengst niet volgen via een app. Gelukkig hebben we een oude meter en zien we die gewoon terugdraaien als het zonnig is. Ook via het schermpje van de omvormer kun je wel wat data volgen. Uiteindelijk kregen we voor al het gedoe na installatie een dinerbon opgestuurd. En later weer een ‘kunstbon’ om ergens in het oosten van het land voor (voor ons heel ver weg) in een galerie een kunstwerk te mogen uitzoeken van een amateur schilder. Wel kregen we steeds mails om een review te plaatsen. Het leek erop dat een positieve review werd ‘gekocht’ met cadeautjes. 

Wij hebben gekozen voor innodura want die waren 1500 euro goedkoper voor exact hetzelfde systeem van 20 aeg panelen. Verder werden we vriendelijk te woord gestaan en waren de monteurs zeer professioneel. Wij bevelen innodura dan ook aan.

Reputatie 4
Badge +3

Hi @Zonnetje! Tijdje geleden alweer dat je deze vraag gesteld hebt. Waar ben je inmiddels voor gegaan? Kun je hier al iets meer over vertellen? Heb je in dit topic een doorslaggevend antwoord gelezen? Ik hoor het graag!

Heb gekozen voor Bongosolar.

Men is op dit moment aan het plaatsen. Waarom Bongo.…

gaf me een beter gevoel.

Eigen pand en eigen monteurs.

Dit zegt trouwens niets over kwaliteit van innodura.

De prijs was ongeveer gelijk.

 

 

Wij hebben gekozen voor Innodura. 23 LG panelen met SE omvormer. Hebben vergeleken met een andere betrouwbare lokale aanbieder en Bongo. Innodura was echt serieus goedkoper voor exact hetzelfde systeem.

Werd vriendelijk te woord gestaan, snel antwoord op onze vele vragen en aanpassingen in de configuratie.

Door 1 van de andere aanbieders was een schouw gedaan. Innodura deed dit niet, maar hield zich keurig aan mijn legplan en de afgesproken prijs ondanks wat meer-werk voor de elektromonteur.

De monteurs waren aardig, zeer professioneel en werken hard en netjes (de panelen installateurs spraken overigens geen Nederlands, wel een beetje engels….-)

Inmiddels wekt ons systeem met deze zonnige dag bijna vol vermogen op.

Wij bevelen op basis van bovenstaande ervaring tot dusver Innodura  van harte aan.

Dit is een oud topic, maar de vraag zou ik graag opnieuw stellen. Zoveel maanden verder dus misschien meer ervaringen. De meeste reacties komen van mensen die voor het eerst reageren. Dan ben ik altijd op mijn hoede (personeel?)

BonGo heb ik al laten varen. Alleen het krijgen van de offerte kost al veel moeite. ik krijg steeds mails over de offerte die ik steeds niet ontvang, ook niet in spam. 

Hoe is de ervaring met Indura?

Reageer